Πολάκης: Η λογική να ενωθούμε για να μην χαθούμε, οδηγεί σε καταστροφή

 Πολάκης: Η λογική να ενωθούμε για να μην χαθούμε, οδηγεί σε καταστροφή

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο θέτει ως προϋπόθεση για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, τοποθετούμενος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως είπε ο κ. Πολάκης, «για να υπάρξει εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης και να μην ξανακερδίσει ο Μητσοτάκης πρέπει καταρχήν να πείσουμε το 1.000.000 ψηφοφόρους του αριστερού δημοκρατικού στρατοπέδου που χάσαμε προς την αποχή, να επανέλθουν στην ενεργό πολιτική δράση και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογες».

«Για να γίνει αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να διατυπώσει ένα σοβαρό και συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει σύγκρουση με τη διαπλοκή, αναδιανομή του πλούτου προς τη μισθωτή εργασία και τους μικρομεσαίους, παραγωγική ανασυγκρότηση ανά περιφέρεια, ισχυρό κοινωνικό κράτος, αποκατάσταση της αξίας της εργασίας και βαθιές αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου» τόνισε.

Επιπλέον, «με βάση αυτό το πρόγραμμα ως το νέο σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο, θα καλέσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για συνεργασία». «Αλλιώς, η λογική να ενωθούμε όπως με το ΠΑΣΟΚ για να μην χαθούμε, είναι γραμμή που οδηγεί σε καταστροφή», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα