“Προεκλογικό” πρόγραμμα Μητσοτάκη με… σταθμό τη ΔΕΘ- Περιοδείες, ανακοινώσεις μέτρων, επισκέψεις σε υπουργεία

 “Προεκλογικό” πρόγραμμα Μητσοτάκη με… σταθμό τη ΔΕΘ- Περιοδείες, ανακοινώσεις μέτρων, επισκέψεις σε υπουργεία

Περιοδείες, ανακοινώσεις μέτρων, επισκέψεις σε υπουργεία και υπηρεσίες. Με… προεκλογικό πρόγραμμα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να επαναφέρει τη θετική ατζέντα και να αφήσει πίσω την αναταραχή του τελευταίου διαστήματος με απανανωτά πολιτικά περιστατικά. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Θα επισκεφθεί τη Λευκάδα για την υπογραφή της σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης Άρτας -Πρέβεζας- Λευκάδα, ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, ενώ στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της περιοχής.

Η φυγή προς τα εμπρός παντως δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά:

  • Την προηγούμενη Τετάρτη για περισσότερες από πέντε ώρες συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με 37 βουλευτές να παίρνουν το λόγο και να ανοίγουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων.
  • Ακολούθησαν λίγες μέρες αργότερα τα … μηνύματα του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.
  • Και το κερασάκι στην τούρτα: Η βιαιοπραγίες από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Το τελευταίο δεκαήμερο δεν ήταν εύκολο ενώ στο Μαξίμου βλέπουν πως το φετινό καλοκαίρι κάθε άλλο παρά χαλαρό θα είναι και αναγνωρίζουν πως η μάχη θα δοθεί σε πολλαπλά μέτωπα.

Το μήνυμα άλλωστε της κάλπης ήταν να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και στο γαλάζιο στρατόπεδο αναγνωρίζουν πως οι πολίτες περιμένουν περισσότερα σε μια σειρά κρίσιμων τομέων που σχετίζονται με την οικονομία αλλά και με την καθημερινότητα.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει επισκέψεις σε υπουργεία, δίνοντας έμφαση σε μια σειρά κινήσεων που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση επενδύει σε μια θετική ατζέντα και μεταξύ άλλων έχουν ανακοινωθεί : έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν θα πάρουν αύξηση (θα δοθεί στο τέλος του χρόνου), 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί στην παιδεία, αλλαγές στο ΑΣΕΠ ώστε οι προσλήψεις να ολοκληρώνονται μέσα στο χρόνο κ.α.

Ένα ευρύτερο πακέτο μέτρων θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, με το βάρος να πέφτει κυρίως στο πεδίο της οικονομίας. Άλλωστε σε μία ακόμα δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα – της Metron Analysis – η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των νοικοκυριών.

Μία πρόγευση των μέτρων που θα δρομολογηθούν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως στον προϋπολογισμό του 2025 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Επίσης έως το τέλος του 2024 θα τρέξουν οι παρεμβάσεις στο στεγαστικό πεδίο και δρομολογείται ο πρώτος διαγωνισμός για την κοινωνική αντιπαροχή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στόχος είναι σε συνεννόηση με την Κομισιόν να τρέξει ένα δεύτερο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

  • Παράλληλα το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες σε διάφορες περιοχές της χώρας και σήμερα θα βρεθεί στην Λευκάδα. Στόχος είναι σ’ αυτές τις περιοδείες να αναφέρεται γενικότερα στο κυβερνητικό έργο αλλά και ειδικότερα στις παρεμβάσεις που γίνονται σε τοπικό επίπεδο.

Να σημειωθεί εδώ πως το τελευταίο διάστημα «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν ανοίξει τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έχουν δείξει πως επιθυμούν μία υποψηφιότητα από το κεντροδεξιό χώρο. Από την κυβέρνηση πάντως θεωρούν πρόωρη οποιαδήποτε σχετική συζήτηση και παραπέμπουν το θέμα για αργότερα.

Μετά την κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική που ακολουθείται στην ΚΟ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με βουλευτές της ΝΔ ενώ δεσμεύτηκε για αλλαγές στους ΓΓ των υπουργείων.

Σχετικά Άρθρα