Οι προτάσεις Κασσελάκη στους εργαζόμενους της Αυγής -Διορία για απάντηση ως την Δευτέρα

 Οι προτάσεις Κασσελάκη στους εργαζόμενους της Αυγής -Διορία για απάντηση ως την Δευτέρα

Συνάντηση με τους εργαζόμενους της «Αυγής», μετά την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, το μεσημέρι της Παρασκευής (05/07). Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε τρεις προτάσεις στους εργαζόμενους της «Αυγής»:

Η πρώτη πρόταση, είναι να μην γίνει καμία απόλυση και οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στο κυριακάτικο φύλλο με άλλους όρους και άλλους μισθούς.

Η δεύτερη πρόταση που έκανε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να υπάρχει συνδιαχείριση ή αυτοδιαχείριση της εφημερίδας αφού πρώτα το κόμμα πληρώσει όλες τους τις υποχρεώσεις.

Η τρίτη πρόταση ήταν η πώληση της Αυγής σε ιδιώτη επενδυτή.

Οι εργαζόμενοι δεν φάνηκαν να δέχονται καμία πρόταση είπαν όμως ότι θα το σκεφτούν.

Παράλληλα, η ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν δεσμεύεται για τον χρονικό ορίζοντα εξασφάλισης των υπαρχόντων θέσεων εργασίας ούτε για τη διατήρηση των υφιστάμενων αμοιβών.

Στο 50% θα μειωθεί το ποσό που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για Αυγή και Κόκκινο

Σημείο καμπής στην πορεία των συζητήσεων φαίνεται να είναι η αποκάλυψη εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη ότι η Κουμουνδούρου στο εξής σκοπεύει να διαθέτει το μισό ποσό από αυτό που διέθετε έως τώρα για τα Μέσα του κόμματος, δηλαδή την Αυγή και το Κόκκινο.

Μάλιστα, η απάντηση αυτή ήρθε μετά από παρότρυνση προς τους εργαζομένους του διευθυντή του πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, να ρωτήσουν ποιο είναι το ύψος της επιδότησης που σκοπεύει να δίνει στο εξής η Κουμουνδούρου στα Μέσα του κόμματος.

Η επισήμανση αυτή συνοδεύει, δε, τη διορία έως τη Δευτέρα, με χαρακτήρα τελεσιγράφου, για την απάντηση των εργαζομένων, ενώ το κλίμα περικοπών μοιάζει να επεκτείνεται και στους εργαζόμενους του Κόκκινου, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση, που έγινε στα κοινά γραφεία Αυγής και Κόκκινου, μαζί με αυτούς της Αυγής (ήταν παρόντες σε μεγάλο ποσοστό, όχι απλώς οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι).

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι διευθυντές της Αυγής και του Κόκκινου, Σπύρος Σουρμελίδης και Αδάμ Γιαννίκος, ο υπεύθυνος Οικονομικών της Κουμουνδούρου Χρήστος Μαυροκεφαλίδης και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά.

Προς νέα διαμαρτυρία έξω από τη ΚΕ

Με βάση τις σημερινές εξελίξεις, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο και το κλίμα της συζήτησης, προσανατολίζονται σε νέα διαμαρτυρία αύριο το πρωί έξω από το ξενοδοχείο που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα