Βελόπουλος:”Ο Σαράκης πήρε 30 εκατ. ευρώ στην υπόθεση Novartis”- Έντονη αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή

 Βελόπουλος:”Ο Σαράκης πήρε 30 εκατ. ευρώ στην υπόθεση Novartis”- Έντονη αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή

Σε βεντέτα εξελίσσεται η σχέση του Κυριάκου Βελόπουλου με τον μέχρι πρότινος βουλευτή του Παύλο Σαράκη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, θέλοντας να καρφώσει τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του, τον οποίο διέγραψε πρόσφατα, αποκάλυψε ότι ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων έλαβε αμοιβή 30 εκατ. ευρώ. Επιδιώκοντας έναν παραλληλισμό με την υπόθεση Αυγενάκη ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι εν αντιθέσει με τη ΝΔ, στην Ελληνική Λύση όταν βλέπουν κάποιον να παρεκκλίνει του παίρνουν το κεφάλι.

«Για ποια Δικαιοσύνη να μιλήσουμε, όταν δεν ξέρουμε ακόμα τι έγινε με τα κλεμμένα από τη Novartis;», διερωτήθηκε για να προσθέσει πως «οι Αμερικανοί ήδη πήραν 350 εκατ. από τη Novartis. Και συνέχισε λέγοντας ότι εκατομμύρια πήραν και ο δικηγόρος με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Όταν βουλευτές κάλεσαν τον Κυριάκο Βελόπουλο να κατονομάσει το δικηγόρο που έλαβε τα χρήματα, ο ίδιος απάντησε πως «ο Σαράκης είναι αυτός ο δικηγόρος, προχθές μόλις έμαθα ότι πήρε 30 εκατ.».

Στη συζήτηση παρενέβη ο Θάνος Πλεύρης από τη ΝΔ. «Μόλις μας ενημέρωσε ο κύριος Βελόπουλος ότι ο δικηγόρος Σαράκης πήρε 30 εκατ. για τους εντολείς του, προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis. Για να είσαι προστατευομενος μαρτυρας, σύμφωνα με το ελληνικό καθεστώς, δεν πρεπει να εχεις φάκελο. Μας ενημέρωσε μόλις ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν πάρει 30 εκατ. άρα προφανώς θα αξιολογήσει η ελληνική Δικαιοσύνη κατά πόσο μπορούν να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς οι μάρτυρες», είπε ο κ. Πλεύρης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χήτα να απαντά, λέγοντας ότι Κυριάκος Βελόπουλος δεν αναφέρθηκε σε προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος παραμονές των εθνικών εκλογών του 2023 απομάκρυνε τον βουλευτή του Αντώνη Μυλωνάκη, ανέφερε, χωρίς να τον κατονομάσει πως «αυτόν που μπαινόβγαινε στην αμερικανική πρεσβεία, τον διώξαμε πυξ λαξ».

Έντονη αντίδραση Σαράκη με αιχμές κατά Βελόπουλου

Όλα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ανεξάρτητου (πλέον) βουλευτή, Παύλου Σαράκη. Ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, για να αποσαφηνίσει -όπως είπε- κάποια πράγματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αμοιβή που έλαβα για τις νομικές μου υπηρεσίες για την πολύκροτη υπόθεση Novartis, είναι εκείνη και αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική εταιρία Novartis για αθέμιτες πρακτικές.

»Θα πρέπει να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι μου και η ελληνική κοινωνία ότι τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές φορολογούνται κανονικότατα και έχω αποδώσει και θα αποδώσω εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή επιστρέφω στους Έλληνες πολίτες εκατομμύρια ευρώ».

«Είμαι υπερήφανος που εισέρχομαι στην πολιτική οικονομικά αυτοδύναμος. Και αν κάποιους αυτό ενοχλεί λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς. Εγώ εισήλθα στην πολιτική σκηνή όντας οικονομικά αυτοδύναμος, ώστε να έχω την ελευθερία της έκφρασης και της άποψης. Λυπάμαι, αν εξαιτίας αυτού του λόγου πικραίνεται ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος. Αν θέλετε οποιαδήποτε συζήτηση για την υπόθεση της Novartis στην αμερικανική δικαιοσύνη και μην συγχέεται την υπόθεση αυτή στην ελληνική δικαιοσύνη όποτε θέλετε είμαι έτοιμος να την κάνουμε. Αν αντέχετε πολύ ευχαρίστως», επισήμανε καταληκτικά ο Π. Σαράκης.

Σχετικά Άρθρα