Μητσοτάκης: Στόχος η έμπρακτη στήριξη των αδύναμων-Έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους τα Χριστούγεννα

 Μητσοτάκης: Στόχος η έμπρακτη στήριξη των αδύναμων-Έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους τα Χριστούγεννα

Στην ψηφιακή εργασία, στην έμπρακτη στήριξη των πιο αδύναμων, στην ενίσχυση των συνταξιούχων και στη μείωση της ανεργίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά τη σύσκεψη με τη νέα υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως και τους νέους υφυπουργούς Κώστα Καραγκούνη και Πάνο Τσακλόγλου.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία πενταετία και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είπε ότι «αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέων, των συνταξιούχων των ΑμεΑ». Σημείωσε ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Υπογράμμισε τη σημασία των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ αλλά και τον «εξορθολογισμό του πλαισίου των μετακλήσεων εργαζόμενων από το εξωτερικό. Είναι μια λύση ανάγκης που πρέπει να ολοκληρώνεται ταχύτατα για να μην έχουμε κενά σε τομείς όπως ο πρωτογενής».

«Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Υπενθύμισε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς». Ειδικότερα, τα χρήματα αυτά προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υψηλών κερδών των διαλυστηριών για το 2023, ένα μέτρο που έχει έναν έκτακτο χαρακτήρα και στηρίζει την κοινωνία.

«Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που στηρίζει την κοινωνική συνοχή και δείχνει την έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης πρωτίστως να στέκεται πιο κοντά στους αδύνατους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εξ άλλου, έμφαση δόθηκε στα εργασιακά και ασφαλιστικά, στην αύξησή κατώτατου μισθού και στη μείωση ασφαλιστικών, αλλά και στην εργασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις στοχευμένες επισκέψεις του, με στόχο να αναδείξει τη στρατηγική, που αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. 

Στις 16:30 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα