Φωτιά/Γλυκά Νερά: Συνελήφθη 35χρονος-Εικόνες και βίντεο από το drone που πιθανώς προκάλεσε την πυρκαγιά

 Φωτιά/Γλυκά Νερά: Συνελήφθη 35χρονος-Εικόνες και βίντεο από το drone που πιθανώς προκάλεσε την πυρκαγιά

Τέσσερις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά. Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή αποδόθηκε σε πτώση drone ιδιώτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το drone, το οποίο χρησιμοποιούσε ένας ιδιώτης, έπεσε για άγνωστους λόγους σε δασική περιοχή, προκαλώντας ανάφλεξη της ξηρής βλάστησης και την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή 4 ατόμων για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τα 4 άτομα στη περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και αφού τους σταμάτησαν για έλεγχο προχώρησαν στην προσαγωγή τους. Η ΕΛΑΣ έχει ενημερώσει σχετικά την Πυροσβεστική που θα αναλάβει την υπόθεση.

Συνελήφθη 35χρονος – Παραδέχθηκε πως ήταν χειριστής του drone

Συνελήφθη σήμερα (03/07) 35χρονος για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά Αττικής, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, ο άνδρας, ιδιωτικός υπάλληλος στο επάγγελμα, συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης της πυρκαγιάς στη δασική έκταση, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675€.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο εν λόγω παραδέχτηκε πως ήταν ο χειριστής του μοιραίου drone που έγινε αιτία να προκληθεί η φωτιά στα Γλυκά Νερά.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη:

«Συνελήφθη σήμερα, 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675€.

Αυτό είναι το drone το οποίο πιθανόν να προκάλεσε την φωτιά στα Γλυκά Νερά

Η φωτιά προκλήθηκε  σε πευκόφυτο λόφο, κοντά στην περιφερειακή οδό του Υμηττού, ενώ μήνυμα στάλθηκε από το 112. .

Τα αίτια παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα, όμως πιθανόν η πυρκαγιά να προκλήθηκε από πτώση drone που πέταγε στη περιοχή.

Αυτό είναι το drone το οποίο πιθανόν να προκάλεσε την φωτιά στα Γλυκά Νερά
Αυτό είναι το drone το οποίο πιθανόν να προκάλεσε την φωτιά στα Γλυκά Νερά

Σημειώνεται πως η φωτιά στα Γλυκά Νερά, σε λιγότερο από δύο ώρες, οριοθετήθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αφού στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ συνέδραμαν και 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 ώστε όσοι βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα.

Σχετικά Άρθρα