Μήνυση κατά του Αυγενάκη από τον υπάλληλο που δέχτηκε την επίθεση

 Μήνυση κατά του Αυγενάκη από τον υπάλληλο που δέχτηκε την επίθεση

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη. Σήμερα το απόγευμα (03/07) ο υπάλληλος που δέχθηκε την επίθεση κλήθηκε από την Αστυνομία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής και υπέβαλε μήνυση για εξύβριση και απειλή προς τον κύριο Αυγενάκη.

Πρόκειται για τον υπάλληλο που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο.

Ο νεαρός υπάλληλος είχε ενημερωθεί από τους αστυνομικούς που είχαν επέμβει στην υπόθεση την περασμένη Παρασκευή ότι είχε το δικαίωμα να κάνει μήνυση, εκείνος είχε επιφυλαχθεί για την άσκηση του δικαιώματός του και εν τέλει προχώρησε σήμερα (03/07) στην υποβολή της έγκλησης.

Η επίσημη αναφορά της αστυνομίας για το επεισόδιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως βουλευτής, αντέδρασε μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον υπάλληλο που χτύπησε ο Αυγενάκης με τις λέξεις «Έχω ασυλία».

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο με τον 22χρονο υπάλληλο, το οποίο οδήγησε στην παρέμβαση της αστυνομίας. Ο πρώην υπουργός είχε ξεσπάσει στον υπάλληλο, επειδή είχε χάσει την πτήση του. Ο υπάλληλος περίμενε την άφιξη της αστυνομίας μαζί με δύο αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά της αστυνομίας για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στις 10.15 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικός του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε από υπάλληλο security ότι είχε δημιουργηθεί επεισόδιο ανάμεσα σε επιβάτη και υπαλλήλων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης σε πύλη αναχώρησης. Όταν έφθασε ο αστυνομικός, ο Λευτέρης Αυγενάκης του είπε «έχω ασυλία».

Ο αστυνομικός κάλεσε συναδέλφους του και τότε ο 22χρονος υπάλληλος – θύμα του επεισοδίου ενημέρωσε ότι είχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρώην υπουργό, όταν του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο, αφού είχε καθυστερήσει να πάει στην πύλη αναχώρησης. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον 22χρονο υπάλληλο ότι έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση, με εκείνον να επιφυλάσσεται του δικαιώματός του.

Εισαγγελική έρευνα

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σημειώνεται πως για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα απαιτεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Τα αδικήματα που αναμένεται να ερευνηθούν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα:

  • βία κατά υπάλληλου
  • διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • παράνομη βία και
  • φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους

Διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Αυγενάκης

Διεγράφη κι επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης για το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε βάρος εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας. Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον πρώην υπουργό στην επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα τη διαγραφή του για το βίαιο περιστατικό στο αεροδρόμιο.

«Γαλάζια» στελέχη τόνιζαν νωρίτερα ότι ακολουθήθηκε η ταχύτερη δυνατή διαδικασία, καθώς δεν μπορούσε να διαγραφεί βουλευτής χωρίς να έχει προηγηθεί η παροχή εξηγήσεων εκ μέρους του και πρώτα έπρεπε ο κ. Αυγενάκης να επιστρέψει από το Ηράκλειο. Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις τόσο στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα όσο και στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη.

Ανακοινώθηκε στη βουλή

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια.

Κατόπιν τούτου, η ΝΔ, αριθμεί πλέον 157 βουλευτές.

.

diagrafi-avgenaki-1

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, κατά πληροφορίες, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, καθώς ο ίδιος ήθελε να δώσει το στίγμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, όμως, το μήνυμα «θόλωσε» με τα όσα έγιναν. Παράλληλα, ο ίδιος έχει μηδενική ανοχή για αλαζονικές συμπεριφορές. Όλα αυτά προδιέγραφαν τις εξελίξεις, παραπέμποντας τον κ. Αυγενάκη τελικώς στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, με αίτημα διαγραφής του, το οποίο και έγινε αποδεκτό.

diagrafi-avgenaki-2

“Δεν παραδίδω την έδρα”

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πάντως αρνείται να παραδώσει την έδρα του, αν και -όπως λέει- σέβεται την απόφαση διαγραφής του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, «Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος».

Σχετικά Άρθρα