Κασσελάκης: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμβιβασμούς –Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να κάνουν συγχωνεύσεις

 Κασσελάκης: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμβιβασμούς –Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να κάνουν συγχωνεύσεις

Στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο «Economist Government Roundtable», στο Grand Resort Hotel Lagonisi συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης. «H Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις δέχτηκαν ένα πλήγμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της ευρωκάλπης ενώ έκανε λόγο για μια λυπηρή στιγμή «να βλέπει την ακροδεξιά να σαρώνει μια αυτό το τρόπο, αλλά δεν μας έκανε εντύπωση».

«Oι προοδευτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να εμπνεύσουν τους πολίτες» είπε ενώ όπως τόνισε, θεωρεί ότι κανείς στην Ελλάδα μπορεί να πει ότι κέρδισε στις Ευρωεκλογές. «Είμαι περήφανος που βγήκαμε δεύτεροι, με πολύ μικρότερη απόσταση από τη ΝΔ. Το ότι η κυβέρνηση σήμερα δεν είναι εκτός ελέγχου, με αυτή τη μορφή αλαζονείας, είναι επειδή αισθάνονται ότι μπορούν και να τιμωρηθούν για αυτά που κάνουν», ανέφερε.

«Έχω μάθει ότι το πιο σημαντικό ως ηγέτης, είναι να ακούς τους ανθρώπους».

«Θα κάνω ότι χρειάζεται να κάνω για να έχουμε μια κυβέρνηση για τον λαό χωρίς να εξαρτάται από τίποτα. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι ως πρωθυπουργός τους δεν θα χρειάζεται να παίρνω κανενός την άδεια για να κάνω αυτό που πρέπει», τόνισε.

Για τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουμε συγχωνεύσεις. «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ιστορία με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά είναι μια από τις δύο κυβερνήσεις που έστειλαν στο εξωτερικό τη γενιά μου. Στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών απείχε. Ποια είναι η ακριβής φιλοσοφία; Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ σε προτάσεις πολιτικής. Είναι προοδευτικό το ΠΑΣΟΚ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, δε θέλω να θεωρηθούμε ότι ανήκουμε στο καπιταλιστικό σύστημα», ανέφερε.

«Η βάση του κόμματος και τα μέλη, θέλουν να δουν έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και όχι να υπάρξει συμβιβασμός με τα συμφέροντα. Αυτό για μένα είναι κόκκινη γραμμή. Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι επικεφαλής μιας συμμαχίας. Όμως ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, δίχως συμβιβασμούς» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα