Κασσελάκης για Τσίπρα: Δεν θεωρώ ότι βρίσκεται πίσω από σενάρια για “συγκολλήσεις” -“Πέταξε γάντι” στους διαφωνούντες

 Κασσελάκης για Τσίπρα: Δεν θεωρώ ότι βρίσκεται πίσω από σενάρια για “συγκολλήσεις” -“Πέταξε γάντι” στους διαφωνούντες

Ότι δεν θεωρεί πως πίσω από σενάρια για «συγκολλήσεις» βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του προς το Star προσερχόμενος στο συνέδριο του Economist, στο Λαγονήσι, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αύριο το πρωί. Παράλληλα, πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες καλώντας τους να κινήσουν εκείνοι διαδικασίες αν θεωρούν ότι η βάση διαφωνεί ως προς τον εκσυγχρονισμό του κόμματος που προωθεί ο ίδιος.

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πίσω από τα σενάρια για «συγκολλήσεις» και «συναιρέσεις» ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, είπε:

«Δεν θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πίσω από τα σενάρια. Όντως υπάρχει ένα μήνυμα για συνεργασία. Το μήνυμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να είμαστε κυβερνητική παράταξη αυτόνομη».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι τον υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Πρέπει όλοι να είμαστε διαφανείς κι εγώ είμαι διαφανής. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και τον πρώτο ρόλο σε οποιαδήποτε συνεννόηση να είναι η ηγεσία του μελλοντικού σχήματος. Όλοι οι βουλευτές και όλα τα στελέχη πρέπει να μπορούν να πουν αυτό μηδενός εξαιρουμένου.

Σε σχέση με την πολιτική διαφωνία εντός του κόμματος, είπε: «Κανείς δεν θέτει εαυτόν εκτός οργάνων επειδή λέει μια άποψη. Από την άλλη υπάρχει μια κοινωνική και κομματική ανάγκη εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού. Αυτή την ανάγκη την υπηρετεί ένας πρόεδρος που εξελέγη μ’ αυτό το μήνυμα. Αν θεωρεί κάποιο στέλεχος ότι η βάση έχει άλλη άποψη μπορεί να κινήσει διαδικασίες για να το αποδείξει.

Τέλος σε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, είπε πως «θα συζητήσουμε με την οικονομική επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πάρουμε άδεια από κανέναν για να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας».

Σχετικά Άρθρα