“Καρφί” Γερουλάνου σε Δούκα: Μου φαίνεται δύσκολο και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

 “Καρφί” Γερουλάνου σε Δούκα: Μου φαίνεται δύσκολο και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Γερουλάνος, ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Action 24 και την εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Ο Παύλος Γερουλάνος άσκησε δριμεία κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ενώ από τις προηγούμενες εκλογές περίπου ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόρων έφυγαν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις το ΠΑΣΟΚ δεν ευεργετήθηκε απορροφώντας μόλις 60.000 ψηφοφόρους δηλαδή το 4% αυτών. «Ενώ ανοίγει ένα μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, γυρνάει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα εμείς (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ) δεν καταφέρνουμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να μας ψηφίσει».

Ο Παύλος Γερουλάνος υπεραμύνθηκε της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία, παρά τα λάθη που του χρέωσε. Πάντως εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο δήμαρχο Αθηναίων και έτερο υποψήφιο για την προεδρία Χάρη Δούκα.

«Μου φαίνεται δύσκολο πώς μπορεί να συμβεί και δήμαρχος της Αθήνας και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμηρός ήταν και για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. «Δεν είμαι σίγουρος τι εκπροσωπεί πολιτικά ο κ. Κασσελάκης» υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις διεργασίες για την κεντροαριστερά εμφανίζει σοβαρά πολιτικά ελλείμματα.

Θέτοντας την ατζέντα για την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή νέου προέδρου ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να ετοιμαστεί το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει. Οι προτάσεις να μεταφραστούν σε όραμα. Χτίζεις την ομάδα η οποία πείθει ότι αυτά που θα πεις θα τα κάνεις πράξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειμμα επανασύνδεσης με φορείς και θεσμούς όπως οι ΟΤΑ, οι Συνεταιρισμοί, τα Επιμελητήρια. Αυτά πρέπει να οργανωθούν».

«Μη φοβάστε με κανένα τρόπο οποιαδήποτε μορφή δημοκρατίας ασκείται. Όσο αυτή τη στιγμή βάζουμε κόσμο στη μάχη, όσο αυτός ο κόσμος βγαίνει και μιλάει για τα προβλήματα της κοινωνίας, όσο έχουμε διαφορετικές προτάσεις καλό είναι». Έκανε ένα παραλληλισμό των διαδικασιών για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όπου ο Τζο Μπάιντεν κατήλθε απέναντι σε 29 υποψηφίους. «Θυμάται κανείς τους υποψηφίους; Κανείς δεν τους θυμάται. Θυμούνται τη διαδικασία και το ποιος νίκησε».

Απέφυγε να εκτιμήσει αν όλες οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα φτάσουν μέχρι τον Οκτώβριο αλλά αυτό που τόνισε είναι ότι στο τέλος όλοι κρίνουν το νικητή και όχι τη διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί κατέρχεται πάλι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει μείνει συνεπής στην ατζέντα που είχε και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. «Η δική μου πολιτική τοποθέτηση ξεκινά από το πώς θα αλλάξουμε το διοικητικό μοντέλο της χώρας για να αντιμετωπίσουμε το οικονομικό. Αυτή η ατζέντα είναι διαχρονική και μιλά για τις χρόνιες παθογένειες της Ελλάδας».

Για την επόμενη ημέρα και τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς είπε ότι «δεν είναι εποικοδομητικό να συζητάμε για μια μεγάλη κεντροαριστερά χωρίς να λύσουμε πως θα την κάνουμε».

Σχολιάζοντας την υπόθεση Αυγενάκη είπε ότι η κυβέρνηση «λίγα έκανε», καθώς όπως είπε «τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να έχουν παραδειγματική κοινωνία μιας και η βία σε πολλές της εκφάνσεις έχει διαβρώσεις τους αρμούς της κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα