Σαμαράς: Αποτέλεσμα του “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου” το 41%!

 Σαμαράς: Αποτέλεσμα του “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου” το 41%!

Τι να πρωτοεπισημάνει κανείς απ΄ όσα είπαν οι Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής στην εκδήλωση (για το βιβλίο του Μανόλη Κοττάκη) στο Πολεμικό Μουσείο; Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο που αποτελεί μία νέα οπτική ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κυρίως, όμως, ως προς την πολιτική ηγεμονία της Ν.Δ από τις εκλογές του 2019 και εντεύθεν, είναι αυτό που παρέθεσε ο πρώτος.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «ένα ισχυρό χαστούκι», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συμμετέχει στην αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής «σε όφελος της επικοινωνίας και του TikTok». Τονίζοντας πως το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα ήταν «το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης», κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δείχνει αδυναμία κατανόησης της κρισιμότητας των περιστάσεων». Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως το 41% ήταν αποτέλεσμα της δημιουργίας του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», ενώ πήρε φράσεις από την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού και τις αποδόμησε. «Συνιστά μήπως πολιτική πρόταση το “ούτε Δεξιά, ούτε Κέντρο, ούτε Αριστερά, μόνο μπροστά”; Τι σημαίνει όταν λέμε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα; Πώς δεν έχουν; Για παράδειγμα, ο γάμος των ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα. Πώς και γιατί δημιουργήθηκε “η μικρότερη και πιο φοβική” Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών σε αυτές τις εκλογές; Μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο, πράγματι, ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται, ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του;», είπε, κατηγορώντας τη Ν.Δ. πως αναζητά διαρκώς «τους ανεμόμυλους ενός φαντασιακού Κέντρου».

Δηλαδή, η ευρεία επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019 οφείλεται, κατά τον κ. Σαμαρά, στην πολιτική και επικοινωνιακή συγκρότηση του “αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου”. Συσπείρωσε, δηλαδή, εκείνους, κυρίως στο χώρο του λεγόμενου κέντρου (με πρωταγωνιστές το “ακραίο κέντρο” και τους πρώην εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ) που προσέδωσαν στην ψήφο υπέρ της Ν.Δ χαρακτήρα τιμωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα