Ψυχικό/Η “μαφία της Μυκόνου” πίσω από την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη- Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

 Ψυχικό/Η “μαφία της Μυκόνου” πίσω από την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη- Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το έγκλημα στο Ψυχικό, με θύμα έναν 54χρονος τοπογράφο. Το θύμα ήταν πατέρας δυο παιδιών ενώ είχε εργασιακές υποθέσεις ανοιχτές σε Μύκονο και Ίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μόνο ένας δράστης, ο οποίος φόραγε άσπρο κράνος και μαύρα ρούχα και επέβαινε σε μαύρο σκούτερ. Είχε πλησιάσει το σημείο από πριν και του έστησε καρτέρι.Το θύμα δέχτηκε πολλές σφαίρες ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας BMW στην συμβολή της 25ης Μαρτίου και Κρήτης,Νεκρός είναι ο συνέταιρος σε τοπογραφική εταιρεία του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Real estate στη Μύκονο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος πατέρας δυο παιδιών Παναγιώτης Στάθης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού τρεις φορές  στη Μύκονο καταγγέλλοντας στις αστυνομικές αρχές την πρώτη από αυτές, που έγινε το 2021. Τελευταία φορά που είχε δεχθεί επίθεση ήταν πριν από 18 μήνες και για τον λόγο αυτό φέρεται να είχε προσλάβει σωματοφύλακα για την προστασία του ο οποίος τον συνόδευε στις περισσότερες μετακινήσεις του. 

Μάλιστα, φέρεται να εμπλέκεται και σε επεισόδιο που είχε γίνει πριν από περίπου 18 με 20 μήνες στο νησί της Μυκόνου και είχε πάρει μεγάλη έκταση με τον αρχαιολόγο ο οποίος είχε πέσει επίσης θύμα ξυλοδαρμού και ο οποίος το βράδυ της Τρίτης, 7 Μαρτίου δέχθηκε επίθεση ενώ πλησίαζε στο σπίτι του στην περιοχή του ΚΑΤ, στην Κηφισιά.

Οι έρευνες

Οι αρχές ανοίγουν τον φάκελο αν μπορεί να έχει σχέση με τους ξυλοδαρμούς που είχαμε πριν ενάμιση χρόνο στη Μύκονο και στις οποίες ήταν θύμα και ένας αρχαιολόγος και αν μπορεί να βρίσκεται το κίνητρο της δολοφονίας του στις αυτοψίες των έργων που είχε κάνει στην Μύκονο.Το θύμα δεν είχε απασχολήσει για κάτι τις αρχές, εκτός από το 2021 που είχε καταγγείλει έναν περίεργο ξυλοδαρμό σε βάρος του.

Επίσης ψάχνουν να βρουν βίντεο, για να διαπιστώσουν αν ο δράστης ή οι δράστες τον παρακολουθούσαν από την ώρα που έφυγε από το σπίτι, ενώ έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους κάλυκες για εξέταση, καθώς ο δράστης χρησιμοποίησε μια ολόκληρη γεμιστήρα.

Ένα σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο ήρθε στο φως όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί από την μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό. Ο εκτελεστής πυροβολεί το θύμα μέσα στο αμάξι κατά ριπάς, καθώς οι πυροβολισμοί που ακούγονται πλησιάζουν τους 20. Xαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει μια παύση δέκα δευτερολέπτων και στη συνέχεια ο δράστης δίνει -πιθανότατα- τη χαριστική βολή στο θύμα του.

Μπορεί σε πρώτη φάση να βρέθηκαν μόνο οχτώ κάλυκες, ωστόσο, ο δράστης πυροβόλησε περίπου 20 φορές. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο δολοφόνος είναι βέβαιο ότι ήταν επαγγελματίας και έμπειρος στη χρήση όπλων. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι επέβαινε μόνος του στη μοτοσικλέτα, σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις του παρελθόντος που αυτός που πυροβολεί είναι συνεπιβάτης στη μηχανή και όχι οδηγός.

Σχετικά Άρθρα