Παναγιώτης Στάθης: Βίντεο ντοκουμέντο στην ΕΛΑΣ -Ο εκτελεστής έκανε πρόβα θανάτου

 Παναγιώτης Στάθης: Βίντεο ντοκουμέντο στην ΕΛΑΣ -Ο εκτελεστής έκανε πρόβα θανάτου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό καθώς και από την πρόβα που έκανε ο εκτελεστής του 24 ώρες πριν. Άλλωστε οι κινήσεις του εκτελεστή «μαρτυρούν» πως είχε γίνει πρόβα πριν την δολοφονία του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης (02/07) και 90 λεπτά πριν τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του.

Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη μέρα νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές από το βιντεοληπτικό υλικό. Κάποια δεδομένα αυτής της εκτέλεσης κάνουν εντύπωση όμως στους αστυνομικούς. Ένα από αυτά είναι ότι ο εκτελεστής είχε σχεδιάσει με πρωτοφανή τρόπο λεπτομέρειες της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν πως στην πλαστή πινακίδα που έφερε η μηχανή του εκτελεστή, φαίνεται ακόμη και η σφραγίδα ΚΤΕΟ.

Επίσης, ανάμεσα στο οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι και η διέλευση ενός σκούτερ από την οδό της 25ης Μαρτίου, τρία περίπου λεπτά πριν από εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη κάτω από τα γραφεία της εταιρείας του κι ενώ πάρκαρε το αυτοκίνητο του. Στο βίντεο που δημοσίευσε το newsit.gr αποτυπώνεται ένα σκούτερ, ο οδηγός του οποίο φοράει σκουρόχρωμα ρούχα.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα του Παναγιώτη Στάθη

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του θύματος για να πάρουν κατάθεση από τη σύζυγό του, ωστόσο εκείνη δεν ήταν σε θέση να μπορέσει να τους μιλήσει. Θα εμφανιστεί η ίδια στο τμήμα με τον δικηγόρο της προκειμένου να καταθέσει, όπως αναφέρει η εκπομπή Tlive.

Τι λέει συνάδελφός του και φίλος του

Συνάδελφος του θύματος που μίλησε στην εκπομπή «T-Live», στον Alpha, τον περιέγραψε ως εξαιρετικό οικογενειάρχη και επαγγελματία. «Ο πιο έντιμος συνάδελφος. Αν ρωτήσετε τον τελευταίο παππού, γιαγιά στο νησί, θα σας πει τα καλύτερα λόγια», ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο 54χρονος είχε υποστεί ξυλοδαρμό πριν από δύο χρόνια έξω από το σπίτι του στην Αθήνα, κάτι το οποίο είχε καταγγείλει.

«Πρόσεχε, το νησί είναι επικίνδυνο», υποστήριξε ο συνάδελφός του ότι του είχε πει τότε ο 54χρονος. Ο ίδιος συνέχισε την περιγραφή του, λέγοντας ότι ήταν «ο πιο έντιμος μηχανικός και ίσως και άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Εντιμότατος, ακέραιος χαρακτήρας και στο επάγγελμά του».

Μόνο καλά λόγια είχε και για τον συνέταιρό του, που είχαν μαζί το τεχνικό γραφείο στο Ψυχικό: «Για τον συνέταιρό του έχω να πω ότι ήταν ο πιο αγνός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Είναι από μικρά παιδιά μαζί, από τότε που τέλειωσαν το πανεπιστήμιο, σαν αδέλφια. Από τα καλύτερα τοπογραφικά γραφεία, έκανε τοπογραφικά και η δουλειά του ήταν εκεί. Ούτε δικαιώματα είχε δώσει ούτε μπορούμε να φανταστούμε από πού προέρχεται αυτό που έγινε».

Το χρονικό και το ηχητικό ντοκουμέντο της δολοφονίας

Ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολούθησε τον 54χρονο στη διαδρομή από το σπίτι του προς το γραφείο του, στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Ψυχικό.

Και χθες και σήμερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εκτελεστής φορούσε τα ίδια ρούχα: Μαύρο μπουφάν, μαύρα γάντια, άσπρο κράνος, καφέ παντελόνι, ενώ χρησιμοποίησε την ίδια μηχανή, ένα μαύρο σκούτερ.

Την ώρα που το θύμα πάρκαρε, ο εκτελεστής τον πλησίασε από το τζάμι του οδηγού και άρχισε να τον πυροβολεί κατά ριπάς. Στο σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως ακούγονται οι πυροβολισμοί. Εκεί διαπιστώνεται και μια παύση. Δηλαδή, αρχικά έπεσαν 12 με 14 πυροβολισμοί, έγινε μια παύση και ακολούθως έπεσαν ακόμη 4 πυροβολισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ο εκτελεστής κατά τη διάρκεια της παύσης αυτής άλλαξε γεμιστήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν τουλάχιστον 24 πυροβολισμοί. Έχουν βρεθεί περισσότεροι από 20 κάλυκες των 9 ΜΜ, κάποιοι ενδεχομένως είναι μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο Παναγιώτης Στάθης είχε αρκετές δουλειές στο νησί, καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000. και φαίνεται να είχε αναλάβει τοπογραφικές μελέτες για μεγάλα έργα, όμως δεν φαινόταν μπλεγμένος σε ύποπτες δραστηριότητες και δεν είχε ποινικό μητρώο.

Ο τοπογράφος διατηρούσε τεχνική εταιρεία στην Αθήνα, της οποίας η κύρια δραστηριότητα ήταν στη Μύκονο, και για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι πιθανότατα το κίνητρο να βρίσκεται στο νησί. Δραστηριότητα επαγγελματική ωστόσο είχε αναπτύξει και σε άλλα Κυκλαδονήσια.

Δικηγόρος για δολοφονία Στάθη: Αναμενόμενη για όσους γνωρίζουν…

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, με δηλώσεις του στο MEGA.

«Για όσους γνώριζαν το θύμα κι ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις.

Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος που βοηθούσε τους πάντες».

Κατόπιν ο δικηγόρος μίλησε για μια μεταβολή που συνέβη στην ζωή του 54χρονου τοπογράφου και που όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος «του άλλαξε την ζωή».

«Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Ασχολείτο με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά».

Η σχέση του θύματος με τη Μύκονο

Σχέσεις και επαφές που είχε το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας στο Ψυχικό με το νησί της Μυκόνου, ξεσκονίζουν οι Αρχές, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη «μαφία της οικοδομής» στο νησί.

Σύμφωνα με το OPEN, το θύμα ήταν μηχανικός τοπογράφος και  το 90% της επαγγελματικής του δραστηριότητας ήταν στο νησί της Μυκόνου.

Οι σχέσεις του θύματος με την Μύκονο – Είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό το θύμα   

Οι Αρχές έχουν ανοίξει όλους τους φακέλους για αυτές του τις δραστηριότητες στο νησί και αναζητούν πληροφορίες για κάποιες αγοραπωλησίες σε κτήματα τα οποία τα αρχικά είχαν χαρακτηριστεί πως δεν μπορούσαν να οικοδομηθούν και είχαν πουληθεί ως «φιλέτα».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν διάφορες καταγγελίες πως μπορεί να εμπλέκεται η μαφία της οικοδομής στο νησί, μια εγκληματική οργάνωση που έχει πλούσιο παρελθόν. Υπενθυμίζεται πως και ένας αρχαιολόγος είχε καταγγείλει το βάναυσο ξυλοδαρμό του από την συγκεκριμένη μαφία.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μια καταγγελία του θύματος από το 2021 για ξυλοδαρμό του από αγνώστους στην Αθήνα, ενώ υπάρχουν και διάφορες ανεπίσημες καταγγελίες ακόμα και για ξυλοδαρμούς στη Μύκονο, οι οποίες δεν έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα