Ο Κασσελάκης δίνει στίγμα ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων και αρχίζει επαφές με στελέχη

 Ο Κασσελάκης δίνει στίγμα ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων και αρχίζει επαφές με στελέχη

Επέστρεψε στην Αθήνα ο Στέφανος Κασσελάκης μετ΄από ένα πολυήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ για άγνωστους επί της ουσίας λόγους και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εμφάνιση-συνέντευξη απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στο Αντώνη Σρόιτερ, καθώς οι πληροφορίες τον φέρουν επιχειρεί εκτόνωση της έντασης ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας (4/7) και της Κεντρικής Επιτροπής (7/7).

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει μέχρι τη συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή να συναντηθεί με τους περισσότερους βουλευτές αν όχι όλους, αλλά και κορυφαία κομματικά στελέχη σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις μετά τα όσα έγιναν εξαιτίας της ανάρτησης-“μανιφέστο” του Αγίου Πνεύματος για το σχέδιο του για το κόμμα, κόβοντας παράλληλα τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν και την ηγεσία Τσίπρα.

Στην Αθήνα είναι από χθες και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι εκνευρισμένος τα μάλα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο μετά τα όσα είπε στην Κωνσταντινουπολη φαίνεται ότι δεν επιθυμεί σε μια δημόσια προσωπική αντιδικία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τη ώρα μάλιστα που φιλοτεχνεί το νέο προφίλ του μέσω του Ιδρύματος και της ιδιότητας του ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Κασσελάκης μέχρι τη συνεδρίαση της Πολιτικής  Γραμματείας την Πέμπτη θα επιχειρήσει να αποκαταστήσεις τις συμμαχίες του ιδίως με τους υποστηρικτές του, οι οποίοι ακόμη κι αυτοί έχουν φθάσει στο σημείο να αμφισβητούν τις προθέσεις του, ωστόσο πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ακόμη επιφυλακτικά λόγω του απρόβλεπτου του χαρακτηρα του σε σημείο να μην αποκλείουν νέα προσφυγή στις κάλπες προς επιβεβαίωση της ηγεσίας του.

Πάντως με τη σημερινή συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA θα φανεί τελικά εάν ο κ. Κασσελάκης επιθυμεί στη  πράξη ένα μορατόριουμ ή θα πάει σε σύγκρουση μέχρι τέλους, ενώ παράλληλα με αφορμή τις Γαλλικές εκλογές, το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο και τα Τέμπη επαναφέρει το αφήγημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ως ανάχωμα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

“Προφανώς και δεν υπάρχει σύγκρουση στην κορυφή. Για να υπάρχουν συγκρούσεις πρέπει να είναι παραπάνω από ένας. Επομένως, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε ένα ζήτημα μόνος του με ένα τεχνητό δίλημμα. Δεν έβαλε κανείς θέμα ηγεσίας. Ο ίδιος, όμως, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είπε ότι αν ανοίξουν κάλπες στην Κεντροαριστερά θα είναι υποψήφιος. Την επόμενη μέρα είπε ότι αν είναι αντίπαλός μας ο κ. Τσίπρας πάλι θα είμαι υποψήφιος και στη συνεχεια είπε και ένα “Αλέξη πάμε;”. Πού ακριβώς να πάμε; σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής και Γιάννης Μπουρνούς, στενός συνεργάτης του ζήτησε “Να στηριχθεί ο πρόεδρος του κόμματος, να συζητήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η δομή και η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε όλοι μαζί”.

Η βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ανέφερε ότι “δυστυχώς σήμερα η κατάσταση μοιάζει να είναι αρκετά δύσκολη και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, και επεσήμανε ότι παρατηρείται μια ανακολουθία μέσα από τις αναρτήσεις του προέδρου”και ο βουλευτής Πέτρος Παππάς σημείωσε πως “πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια από όλους” και τονίζοντας ότι πρέπει να “τελειώνει η ιστορία με τις φράξιες, με αυτή τη νόσο της διχόνοιας που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά”.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τέλος από την πλευρά του επισήμανε “όποιος δεν σέβεται το παρελθόν, δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον” και υπογράμμισε “το ερώτημα είναι πού πάμε, καθώς το κόμμα μας είναι εκτός στόχου με βάση τις προσδοκίες που θέσαμε”.

Σχετικά Άρθρα