Ιταλία/Κτηνωδία: Εργάτης ακρωτηριάστηκε και το αφεντικό τον άφησε αβοήθητο να πεθάνει

 Ιταλία/Κτηνωδία: Εργάτης ακρωτηριάστηκε και το αφεντικό τον άφησε αβοήθητο να πεθάνει

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τον εργοδότη ενός Ινδού αγρεργάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού τραυματίστηκε από ένα μηχάνημα που του έκοψε το ένα χέρι και του συνέθλιψε τα πόδια, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές. Ο Αντονέλο Λοβάτο συνελήφθη μετά τον θάνατο του Σάτναμ Σινγκ, ο οποίος τραυματίστηκε σε ένα αγρόκτημα στη Λατίνα, μια αγροτική περιοχή στα νότια της Ρώμης όπου απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες Ινδοί εργάτες γης.

Η τραγωδία αυτή προκάλεσε οργή και αναζωπύρωσε τη δημόσια συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που δεν έχουν χαρτιά στην ιταλική χερσόνησο. Αν ο Σινγκ, που πέθανε από αιμορραγία, «είχε λάβει γρήγορα τις πρώτες βοήθειες, πιθανότατα θα είχε σωθεί», ανέφερε η εισαγγελία της Λατίνα, επικαλούμενη την ιατροδικαστική έκθεση.

Το χρονικό

Στα μέσα Ιουνίου ο 31χρονος Σάτναμ Σινγκ τραυματίστηκε βαρύτατα από ένα μηχάνημα που του έκοψε το χέρι και του συνέθλιψε τα πόδια. Αντί να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ο εργοδότης του τον εγκατέλειψε, μαζί με τη σύζυγό του, στην άκρη ενός δρόμου, βάζοντας το κομμένο μέλος σε ένα κουτί, σύμφωνα με συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν τη χήρα. Ο Σινγκ υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες αργότερα.

«Η κατάστασή του μετά το ατύχημα ήταν τόσο σοβαρή που χρειαζόταν γρήγορα βοήθεια», υπογράμμισε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι διενεργείται προκαταρκτική για τις συνθήκες εργασίας στο αγρόκτημα.

Σχετικά Άρθρα