Δολοφονία Στάθη: Διασύνδεση με τη “Μαφία της Μυκόνου” -Το χρονικό των χτυπημάτων

 Δολοφονία Στάθη: Διασύνδεση με τη “Μαφία της Μυκόνου” -Το χρονικό των χτυπημάτων

Στη «Μαφία της Μυκόνου» έχουν στρέψει την προσοχή τους οι Αρχές, μετά την εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη το πρωί της Τρίτης (02/07) στην περιοχή του Ψυχικού. Πρόκειται για οργάνωση, η οποία έχει απασχολήσει έντονα τις Αρχές τα τελευταία χρόνια με τη δράση της τόσο στη Μύκονο όσο και στην Αθήνα. Τα περιστατικά με τα οποία συνδέεται η «Μαφία της Μυκόνου» είναι πολλά.

Το χρονικό των επιθέσεων της Μαφίας της Μυκόνου

Το Mega συγκέντρωσε τα πιο γνωστά από αυτά και παρουσιάζει το χρονικό των επιθέσεων της εγκληματικής οργάνωσης.

Η επίθεση σε μεσίτη

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η «Μαφία της Μυκόνου» επιτέθηκε και ξυλοκόπησε έναν μεσίτη. Το περιστατικό αυτό σχετίζεται με μια σειρά επιθέσεων και άγριων ξυλοδαρμών στο νησί.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του ξενοδόχου

Τον Ιούνιο του 2022 συνέβη ξυλοδαρμός ξενοδόχου στη Μύκονο. Ένας μαυροφορεμένος άνδρας επιτίθεται στον ξενοδόχο και φωνάζοντάς του: «Τι έκανες; Θα σε σκοτώσω» τον χτυπά λυσσαλέα με έναν λοστό.

Τέσσερα μέλη της Μαφίας επιτέθηκαν σε εργολάβο

Τον Νοέμβριο του 2022 ακολούθησε ακόμη ένας ξυλοδαρμός. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν εργολάβος. Τέσσερις άνδρες μπαίνουν στο γραφείο του και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν άγρια. Αυτή τη φορά έφυγαν με λεία 30.000 ευρώ από το γραφείο του εργολάβου.

Οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας

Τον Μάρτιο του 2023 έπεσαν πυροβολισμοί μέσα σε μαγαζί στην Ιερά Οδό.

Το περιστατικό που απασχόλησε πιο πρόσφατα την κοινή γνώμη

Τον ίδιο μήνα του 2023 έλαβε χώρα το πιο γνωστό περιστατικό που απασχόλησε για μέρες την κοινή γνώμη και αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου στο νησί της Μυκόνου. Ένα περιστατικό το οποίο είχε προκαλέσει σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της ανομίας στο κοσμοπολίτικο νησί.

Σχετικά Άρθρα