Η οικογένεια Μπάιντεν… ανέλαβε δράση- Ψάχνει διάδοχο μετά το debate

 Η οικογένεια Μπάιντεν… ανέλαβε δράση- Ψάχνει διάδοχο μετά το debate

Η οικογένεια Μπάιντεν βρίσκεται σε αναταραχή μετά το πρώτο debate των Ρεπουμπλικανών, με τις εσωτερικές διαφωνίες να γίνονται εμφανείς. Οικογενειακοί σύμβουλοι εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την υγεία και την ικανότητα του Τζο Μπάιντεν να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία. Η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, υποστηρίζει θερμά την υποψηφιότητα, ενώ η Κάθιλιν Μπάιντεν φαίνεται να διαφωνεί.

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκεται η οικογένεια Μπάιντεν, με τα εσωτερικά προβλήματα και τις διαφωνίες να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Μετά το πρώτο debate των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων, η κατάσταση έχει γίνει πιο έντονη, καθώς φημολογείται ότι εντός του Λευκού Οίκου επικρατεί διχασμός σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία.

Η Κάθιλιν Μπάιντεν, η οποία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική πορεία του Τζο Μπάιντεν, φέρεται να έχει εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την υγεία και την ικανότητά του να ανταπεξέλθει σε μια ακόμη θητεία. Αντίθετα, η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, είναι ένθερμη υποστηρίκτρια μιας νέας υποψηφιότητας, τονίζοντας ότι ο Τζο είναι ακόμη σε θέση να προσφέρει πολλά στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, ο Χάντερ Μπάιντεν βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω των νομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, προσθέτοντας επιπλέον βάρος στην προεδρική εικόνα του πατέρα του. Οι φήμες για την παραίτησή του έχουν αρχίσει να διαδίδονται, με τον Χάντερ να βρίσκεται υπό πίεση από την ίδια του την οικογένεια για να λάβει αποφάσεις που θα προστατεύσουν το κύρος της οικογένειας και του πατέρα του.

Οι εσωτερικές διαφωνίες στην οικογένεια Μπάιντεν γίνονται όλο και πιο έντονες, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς θα επηρεάσουν την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και τις επερχόμενες εκλογές του 2024 .

Μετά τον Τζο, ποιος; Ενδεχόμενοι Διάδοχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κάθιλιν Μπάιντεν, ανησυχώντας για την υγεία του πατέρα της, προτείνει την επιλογή εναλλακτικών υποψηφίων από το Δημοκρατικό Κόμμα. Ανάμεσα στα ονόματα που συζητούνται, ξεχωρίζει αυτό του Πιτ Μπούτιτζιτζ, υπουργού Μεταφορών, και της Καμάλα Χάρις, αντιπροέδρου των ΗΠΑ, οι οποίοι φαίνονται ως οι πιο πιθανοί διάδοχοι σε περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν δεν καταφέρει να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα

Η Μισέλ Ομπάμα είναι η πιο δημοφιλής πρώην Πρώτη Κυρία στην Αμερική. Ωστόσο δεν έχει δηλώσει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον να τρέξει μόνη της μια προεδρική καμπάνια. Η μετάβαση από αυτό στη διεξαγωγή μιας εκστρατείας με λίγους μήνες πριν είναι τεράστια. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές για εντάσεις μεταξύ της ίδιας και της πλευράς Μπάιντεν.

Επίσης, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ είναι ευρέως δημοφιλής στην πολιτεία της και θεωρείται ένα από τα ηγετικά πρόσωπα της μετριοπαθούς πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος. Μια άλλη επιλογή είναι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, του οποίου ο προσωπικός πλούτος και οι παραγωγικές ικανότητες συγκέντρωσης χρημάτων θα τον καθιστούσαν τρομερό αντίπαλο στο μέτωπο του χρήματος.

Πολύς λόγος γίνεται επίσης και για τον κυβερνήτη του Μέριλαντ στην πρώτη του θητεία, Ουές Μουρ αλλά και για τον κυβερνήτη του Ιλινόις, Τζέι Ρόμπερτ Πρίτσκερ. Μια άλλη επιλογή είναι και ο 51χρονος κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο έχει δεκαετίες πολιτικής εμπειρίας στην πλάτη του προτού γίνει κυβερνήτης τον περασμένο Ιανουάριο.

Επίσης, ακούγονται τα ονόματα των Τζάρεντ Πόλις (Κυβερνήτης του Κολοράντο), ο Ράφαελ Γουόρνοκ (Γερουσιαστής της Τζόρτζια), καθώς και η Γερουσιαστής από τη Μινεσότα, Έιμι Κλόμπουχαρ.

Σχετικά Άρθρα