Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα: Κως, Μονεμβασιά, Κρήτη, Ζάκυνθος, Χίος-Αναζωπύρωση στη Σταμάτα

 Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα: Κως, Μονεμβασιά, Κρήτη, Ζάκυνθος, Χίος-Αναζωπύρωση στη Σταμάτα

Για μία ακόμα ημέρα δοκιμάζονται οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής καθώς πύρινα μέτωπα βρίσκονται να κατακαίνε διάφορες περιοχές της χώρας. Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης στη Σταμάτα μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες (Κυριακή 30/6) στην περιοχή. Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η αναζωπύρωση στη Ροδόπολη.

Άλλωστε, από το πρωί είναι στην περιοχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. Πριν από λίγο φούντωσαν ξανά κάποια σημεία φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες ήταν ήδη στο σημείο και ξεκίνησαν την κατάσβεση. Έχουν ξεκινήσει και οι ρίψεις από εναέρια μέσα για να τεθούν άμεσα υπό έλεγχο οι φλόγες.

Σε ποια σημεία ισχύουν εκτροπές κυκλοφορίας στον Διόνυσο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στη Σταμάτα παραμένουν σε ισχύ οι εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων στον Δήμο Διονύσου:

Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου
Πλατεία Σταμάτας
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα
Στα υπόλοιπα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Μεγάλο μέτωπο στη Ζάκυνθο 

Ενεργό πύρινο μέτωπο καίει δασική έκταση από το χωριό Αγία Μαρίνα προς το χωριό Κοιλιωμένος, στη Ζάκυνθο. Τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται στο σημείο και πιο αναλυτικά στην περιοχή μεταξύ των χωριών επιχειρούν 66 πυροσβέστες, 21 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ με τέσσερα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακόμα σημαντική συνδρομή στην κατάσβεση παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Αυτή τη στιγμή δύο ερπύστριες της ΠΕ Ζακύνθου, δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό του Κοιλιωμένου.Επίσης μηχανήματα έργου του Δήμου Ζακύνθου, άνοιξαν δασικούς δρόμους ανάμεσα στα χωριά Κοιλιωμένος και Αγία Μαρίνα.

Επικίνδυνη φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Φωτιά μαίνεται στο χωριό Άγιοι Δέκα στο Ηράκλειο Κρήτης.Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κινείται προς τις αρχαιότητες της Γόρτυνας, ενώ συνδράμουν στην κατάσβεσή της και εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 3 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Αγίων_Δέκα #Γόρτυνας #Ηράκλειο #Κρήτη

❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice — 112 Greece (@112Greece) July 1, 2024

Φωτιά στον Άγιο Ελισσαίο Μονεμβασιάς

Φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Ελισσαίος, του δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας.Επί τόπου έσπευσαν κι επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Κω: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας

Φωτιά ξέσπασε στην Κω, το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7).Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αντιμάχεια.

Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, τρία αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Καρδάμαινας

#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αντιμάχεια της νήσου Κω. Επιχειρούν 20 #πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 1, 2024

Φωτιά στη Χίο και μήνυμα από το 112: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μετόχι, απομακρυνθείτε προς παραλία»

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (01.07.2024) στην Χίο, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα.

Η Πυροσβεστική έλαβε σήμα για φωτιά στο Μετόχι Σιδηρούντας στη Χίο, λίγο μετά τις 10:30, και άμεσα κινητοποιήθηκαν στην περιοχή επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης

Στις 11:00 εστάλη και μήνυμα από το 112. «Όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετοχίου Σιδηρούντας, απομακρυνθείτε προς παραλία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χωριό πρόκειται για φωτιά στην περιοχή Λάμπης, μια ρεματιά στο ύψος του κοιμητηρίου του χωριού που βγαίνει στο Μετόχι.

Επί τόπου επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σχετικά Άρθρα