Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η λαίλαπα στη Κω -Εκκενώνονται ξενοδοχεία, μεταφέρονται τουρίστες -Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στη Χίο

 Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η λαίλαπα στη Κω -Εκκενώνονται ξενοδοχεία, μεταφέρονται τουρίστες -Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στη Χίο

Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα, σε μια μόλις ημέρα ξέσπασαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι 44. Η Πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί σε οκτώ ακόμη μέτωπα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Χίο και Κω

Στη Χίο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 142 Πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 συντονιστικό. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν περαιτέρω με 66 Πυροσβέστες και 12 οχήματα από Λέσβο και Αθήνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται προσπάθειες από τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Το μεσημέρι, κατά τη μάχη της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες και 1 πολίτης, οι οποίοι κυκλώθηκαν από την πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστούν ελαφρά εγκαύματα και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του politischios.gr, η πυρκαγιά στη Χίο οφείλεται σε άνδρα, ο οποίος -παρά την απαγόρευση καύσης εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και παρά τους ανέμους- επιχείρησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του «112» που καλούσε τους κατοίκους στο Μετόχι Χίου να απομακρυνθούν προς την παραλία.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κω – Εκκενώνονται ξενοδοχεία, μεταφέρονται τουρίστες

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη στην Κω, καθώς μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε δύσβατο σημείο και η φωτιά κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

Το 112 ήχησε και πάλι για την φωτιά στη Κω και καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τα Καρδάμαινα προς την περιοχή Αντιμάχεια καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά και στο σημείο υπάρχουν σπίτια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά πλησιάζει το χωριό.

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής.

Ξενοδοχεία και σπίτια στην περιοχή έχουν εκκενωθεί και κάτοικοι και τουρίστες της Καρδάμαινας μεταφέρονται σε ξενοδοχεία στο Μαρμάρι, στο στάδιο της Αντιμάχειας όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του kosnews24, καθώς και σε σχολεία. Η μεταφοράς τους γίνεται με τουριστικά λεωφορεία καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στην ευρεία περιοχή της Καρδάμαινας με την φωτιά να κινείται πλέον προς το παραλιακό μέτωπο.

kos9
kos5
kos4
kos2
kos1

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κατωφύγι Ηρακλείου

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (01/07) σε μία ρεματιά κοντά στο χωριό Κατωφύγι του Δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο που έχει εκδηλωθεί η φωτιά στο χωριό Κατωφύγι στο Ηράκλειο και έχουν σπεύσει με 15 οχήματα, 30 συνολικά πυροσβέστες ενώ ήδη επιχειρεί ένα εναέριο μέσο και αναμένεται σύμφωνα με την πυροσβεστική να σηκωθεί και το δεύτερο.

Με νέο μήνυμα από το 112 στην περιοχή καλεί όσους βρίσκονται στις περιοχές Κατωφύγι και Ξενιάκος να απομακρυνθούν προς πλατεία Εμπάρου.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Λίγο μετά τις 20:30, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι “παραδόθηκε” στις φλόγες.

Σχετικά Άρθρα