Γαλλία -Exit poll: Νίκη Λεπέν με 34% – Μένει εκτός ο Μακρόν

 Γαλλία -Exit poll: Νίκη Λεπέν με 34% – Μένει εκτός ο Μακρόν

Νίκη της Εθνικής Συσπείρωσης δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit polls με ποσοστό 34%, δεύτερο έρχεται το Νέο λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με ποσοστό 28,1% , ενώ στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,3% βρίσκεται η συμμαχία του Μακρόν Ensemble.Πρόκειται για την πρώτη εκτίμηση από των IFOP, Ipsos, OpinionWay and Elabe.

Ο πρόεδρος Μακρόν βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα στο Μέγαρο Ελιζέ όπου συσκέπτεται με τους βασικούς υπουργούς και συμβούλους του. Αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα μετά τα αποτελέσματα τη στάση του για τον δεύτερο γύρο.

Σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μακρόν ανέφερε ότι πιστεύει πως η υψηλή συμμετοχή δείχνει την επιθυμία των Γάλλων να «ξεκαθαρίσουν την πολιτική κατάσταση».

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), η συμμαχία των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και της αριστερής Γαλλίας, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ομιλίες στη διάσημη Place de la République του Παρισιού.

Χωριστά θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών ο Μπαρντελά και η Λεπέν.

Ο Ζορντάν Μπαρντελά θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Pavillon Wagram, έναν χώρο εκδηλώσεων στα δυτικά του Παρισιού. Η Λεπέν, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στο Hénin-Beaumont στη βόρεια Γαλλία, την εκλογική περιφέρεια όπου διεκδικεί επανεκλογή.

Ενώ υποστηρικτές και στελέχη του κόμματος θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Λεπέν, μόνο δημοσιογράφοι θα παρευρίσκονται στην ομιλία Μπαρντελά.

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 33% καταλαμβάνει την πρώτη θέση και είναι πιθανό στον δεύτερο γύρο να έχει την απόλυτη πλειοψηφία σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BFM

Ο Εθνικός Συναγερμός, το κόμμα της Μαρί Λεπέν με 33% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Στην δεύτερη θέση έρχεται το νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς με 28,5% και στην τρίτη θέση η BFMπαράταξη του προέδρου Μακρόν με 22%. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο Εθνικός Συναγερμός θα μπορούσε να συγκεντρώσει στο δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στις 260 και τις 310 έδρες. Η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην γαλλική Εθνοσυνέλευση είδες στις 289 έδρες

 Το 34,2% των ψήφων συγκεντρώνει το κόμμα της Μαρίν Λεπέν και την πρώτη θέση σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμόTF1

Συγκεντρώνοντας το 34,2%των ψήφων ο Εθνικός Συναγερμός, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμόTF1.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το νέο Λαϊκό Μέτωπο των κομμάτων της αριστεράς με 29,1%, την τρίτη θέση η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη με 21’5 % και την τέταρτη το Ρεπουμπλικανικό κόμμα με 10%.

Ωστόσο,. σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το κομμάτι της Μαρίν Λεπέν δεν αναμένεται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

Σχετικά Άρθρα