Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – Πέντε τραυματίες

 Φολέγανδρος: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – Πέντε τραυματίες

Πέντε επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από πρόσκρουσή του στο φανάρι του λιμανιού της Φολέγανδρου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή οι τραυματίες -τρία μέλη του πληρώματος και 2 επιβάτες- μεταφέρθηκαν στο πολύδυναμο πολυιατρείο Φολεγάνδρου.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε ενώ δύτης θα επιθεωρήσει τα ύφαλα του.

Στο πλοίο επέβαιναν 53 άτομα από τους οποίους τα 29 ήταν μέλη του πληρώματος, 7 ΙΧ και εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

Οι τραυματίες μεταφέρονται στη Σαντορίνη

Από τη Φολέγανδρο θα μεταφερθούν στη Σαντορίνη με Super Puma και από εκεί με αεροπλάνο στην Αθήνα, οι πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση του πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, όπως είπε στο newsit.gr ο δήμαρχος του νησιού, Κυριάκος Μαρινάκης.

«Επειδή τελώ και χρέη οδηγού ασθενοφόρου, έχουμε μεταφέρει ήδη τους πρώτους τρεις, που τους πήρε τους Super Puma να τους πάει Σαντορίνη και θα επιστρέψει σε μισή ώρα για να πάρει τους υπόλοιπους δύο προκειμένου να γίνει η αεροδιακομιδή. Έχουμε από τις 3 η ώρα τη νύχτα που έγινε το περιστατικό να συντονίσουμε την κατάσταση και να μπορέσουμε να μπουν στο νοσοκομείο», αναφέρει ο δήμαρχος Φολεγάνδρου.

Στη συνέχεια οι τραυματίες θα μεταφερθούν με αεροπλάνο στην Αθήνα. Ένας έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη, ένας στο κεφάλι που του έγιναν ράμματα και ο τρίτος στην ωμοπλάτη και οι άλλοι δύο έχουν χτυπήσει στον μηρό.

«Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, περιμένουμε νηογνώμονα για να το ελέγξει για να μπορέσει να φύγει το πλοίο. Εμείς σαν δήμος βοηθήσαμε στην μεταφορά των τραυματιών στο αγροτικό ιατρείο και να συντονίσουμε την όλη κατάσταση, να βρούμε δωμάτια στους υπόλοιπους για να κοιμηθούν το βράδυ και τώρα ακόμα προσπαθούμε να μεταφέρουμε τους τελευταίους στο ελικοδρόμιο για να τους πάρει στην επόμενη πτήση το Super Puma», υπογραμμίζει.

«Τώρα είμαι εγώ ο οδηγός του ασθενοφόρου αλλά επιτέλους από μεθαύριο καταφέραμε και μας ενέκριναν έναν οδηγό ασθενοφόρου για 12 μήνες. Πριν δύο μέρες πήρα την έγκριση από την 2η ΔΥΠΕ. Τώρα μας έχει βοηθήσει το υπουργείο Υγείας καθώς μας ενέκριναν και μετεγκατάσταση του αγροτικού ιατρείου σε μεγαλύτερο κτίριο και τώρα αναμένουμε την βοήθεια τους να μας εγκρίνουν και νοσηλευτή και γιατρό ειδικότητας που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», σημειώνει ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικά Άρθρα