Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας του Europride

 Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας του Europride

Η μεγάλη παρέλαση του Thessaloniki EuroPride 2024 ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από το πάρκο της ΧΑΝΘ και θα κινηθεί κατά μήκος της οδού Τσιμισκή. Έπειτα, μέσω της οδού Βενιζέλου, θα κατευθυνθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καταλήγοντας στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν «πλημμυρίσει» με σημαίες του ουράνιου τόξου και πολλά χαμόγελα.

Χιλιάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από ολόκληρο τον κόσμο, που βρίσκονται στην πόλη για να γιορτάσουν και να απαιτήσουν τα αυτονόητα, συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην πορεία υπερηφάνειας, που αποτελεί και την κορύφωση του φετινού Europride.

Συναντιούνται με τα άτομα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και ανταλλάσσουν ευχές, λέγοντας “Happy Pride”. Σημειώνεται πως ταυτόχρονα με την παρέλαση, λαμβάνουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις με Body Painting, ενώ αργότερα ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Μετά την πολύχρωμη παρέλαση θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του φετινού EuroPride στη Θεσσαλονίκη, με τη Silia Kapsis, τον Aaron Sibley και τη Nebulossa. Παράλληλα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα ανέβουν επί σκηνής οι Holly Grace, Fatality, Krystal Versace και Danny Beard, με παρουσιαστές τους Raw Bee Candles στο πρώτο μέρος και τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τον Γιώργο Καπουτζίδη στο δεύτερο.

Δείτε στιγμιότυπα από τη μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας του Thessaloniki EuroPride 2024 μέσα από τον φωτογραφικό φακό της parallaxi:

Σχετικά Άρθρα