Οι New York Times δείχνουν την πόρτα εξόδου στον Μπάιντεν -“Να αποσυρθεί”

 Οι New York Times δείχνουν την πόρτα εξόδου στον Μπάιντεν -“Να αποσυρθεί”

Η συντακτική επιτροπή της αμερικανικής εφημερίδας New York Times κάλεσε χθες Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ της προηγουμένης με αντιμέτωπο τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Άρθρο της σύνταξης, που μεταφορτώθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας χθες το βράδυ, υπό τον τίτλο «Για να υπηρετήσει τη χώρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κούρσα», περιγράφει τον Δημοκρατικό πρόεδρο με όρους όπως «σκιά ηγέτη» αφού ο αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «απέτυχε στη δική του δοκιμασία».

Αγνώριστος, ο κ. Μπάιντεν μάσαγε λέξεις, άφησε ατελείωτες φράσεις, κοίταγε στο κενό κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του προχθές Πέμπτη.

«Ο κ. Μπάιντεν υπήρξε θαυμάσιος πρόεδρος. Υπό την ηγεσία του, το έθνος άκμασε και άρχισε να αντιμετωπίζει φάσμα μακροπρόθεσμων προκλήσεων, ενώ οι πληγές που είχε ανοίξει ο κ. Τραμπ άρχισαν να επουλώνονται. Όμως η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του», κρίνει το κύριο άρθρο.

Η σύνταξη των Τάιμς συμπεριλαμβάνει αρθρογράφους με μεγάλη επιρροή.

Στο ίδιο κλίμα και το νέο εξώφυλλο του περιοδικού Time που κάνει λόγο για πανικό και δείχνει την έξοδο στον Μπάιντεν.

Μπάιντεν: Μπορεί να μην περπατάω πια τόσο εύκολα αλλά θα κερδίσω τις εκλογές

Τέλος στα σενάρια παραίτησής του από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, βάζει ο Τζο Μπάιντεν, μετά τον πανικό που επικράτησε στους κύκλους των Δημοκρατικών, λόγω της εμφάνισής του στο ντιμπέιτ με τον Ρεπουμπλικάνο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Μπορεί να μην περπατάω πια τόσο εύκολα, ή να έχω την ίδια ευφράδεια λόγου, που είχα. Μπορεί να μην είμαι τόσο καλός όσο ήμουν στο ντιμπέιτ. Ξέρω όμως να λέω την αλήθεια» δήλωσε στην πρώτη προεκλογική του ομιλία μετά την «τηλεμαχία» που ανησύχησε τους ψηφοφόρους του κόμματος. Ξεκαθάρισε, όμως, πως σκοπεύει να νικήσει αυτές τις εκλογές.

Άλλωστε, όπως, έκαναν γνωστό οι ηγέτες των Δημοκρατικών νωρίτερα, δεν υπήρχε πρόθεση να πιέσουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Αντίθετα, θέλουν να επικεντρωθούν σε αυτό που μπορούν να ελέγξουν: Να κερδίσουν την «μάχη» για την Βουλή των Αντιπροσώπων και να διατηρήσουν το προβάδισμα στη Γερουσία.

Εκτιμούν πως η φθορά που μπορεί να υπέστη από το ντιμπέιτ ο Μπάιντεν, θα πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές «δεν είναι σαφές αν θα αλλάξει ο συσχετισμός».

Νωρίτερα, πάντως, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να παραιτηθεί και εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα κερδίσουμε στη Βουλή τον Νοέμβριο».

Σχετικά Άρθρα