Φωτιά στην Πάρνηθα – Κικίλιας: “Χωρίς ενεργό μέτωπο, καίει σε διάσπαρτες εστίες”-Εντοπίστηκε από Drone

 Φωτιά στην Πάρνηθα – Κικίλιας: “Χωρίς ενεργό μέτωπο, καίει σε διάσπαρτες εστίες”-Εντοπίστηκε από Drone

«Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο», σημείωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στην Πάρνηθα. Drone της πυροσβεστικής εντόπισε την εστία στο Κατσιμίδι.

«Η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Βέβαια, με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βράδυ, άρα η προσπάθεια και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει. Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με ριπές 9, επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια, ο στρατός, οι εθελοντές μας, οι δασάρχες και η ΕΛΑΣ. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς», υπογράμμισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για τη φωτιά που «ξέσπασε» σήμερα το μεσημέρι (29/06).

Επαναλαμβάνω πως η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα», υπογράμμισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για τη φωτιά που «ξέσπασε» σήμερα το μεσημέρι (29/06).

Το χρονικό της μεγάλης φωτιάς στην Πάρνηθα

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα. Η φωτιά εντοπίστηκε στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, μέσα στο δάσος και από την Τροχαία διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι σπρώχνουν τη φωτιά προς τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Λίγο πριν τις 16:00 ήχησε το 112 με το μήνυμα «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν πλέον 80 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές:

  • Επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου
  • Ιπποκράτους και Λεωφόρος Τυρταίου
  • Τατοΐου και Χλόης
  • Κόμβο της Μαλακάσας στο ύψος της Σφενδάλη
  • Επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας

Δείτε φωτογραφίες:

parnitha-mak2
parnitha-2
parnitha-new
parnitha-1

Σχετικά Άρθρα