Φωτιά στη Σέριφο: Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 για εκκένωση σε οχτώ περιοχές

 Φωτιά στη Σέριφο: Αλλεπάλληλα μηνύματα  από το 112 για εκκένωση σε οχτώ περιοχές

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) στο Λιβάδι Σερίφου. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα, σε χαμηλή βλάστηση . Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, ενώ από αέρος συνδράμει τις προσπάθειες τους ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, μηνύματα για απομάκρυνση από συνολικά οκτώ περιοχές έχουν σταλεί από το «112». Το τελευταίο μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια και Καράβι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Λιβάδι».

Στις 18:29 στάλθηκε μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Μήνυμα από το 112 για απομάκρυση από τέσσερις περιοχές εστάλη και στις 17.36 για απομάκρυνση από ακόμα 4 περιοχές

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι πρέπει να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά. Πρέπει ακόμη να ακολοθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο μιλώντας στον Σκάι ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Εξήγησε ότι η φωτιά είναι πάνω από τα Λιβαδάκια και κατευθύνεται σε βραχώδη έκταση στο βουνό. Καίει χαμηλή βλάστηση. Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν Ανέφερε ότι στο νησί πνέουν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα