Δημοσιογράφος ΕΡΤ: “Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζετε” είπε στην απολογία του

 Δημοσιογράφος ΕΡΤ: “Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζετε” είπε στην απολογία του

«Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζετε, έχω δεχθεί ανθρωποφαγία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος έχει καταγγελθεί για ξυλοδαρμό και απειλές από την 30χρονη σύντροφο και συνάδελφό του. «Είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας» πρόσθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ενδοοιογενειακής απειλής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως. Επιπλέον, στον καταδικασθέντα επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ώστε να μην προσεγγίζει τη δημοσιογράφο και να μην επικοινωνεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο μαζί της έως ότου η υπόθεση καταστεί αμετάκλητη.

Παρούσες στο δικαστήριο ήταν η 30χρονη πρώην σύντροφος και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου, που τον έχουν καταγγείλει.

Σοκάρει η κατάθεση της συντρόφου του

Συγκλονιστικές ήταν οι περιγραφές της συντρόφου και δημοσιογράφου του κατηγορούμενου, για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη.

Όπως υποστήριξε, μετά από έναν διάλογο που είχαν για τη σχέση τους, καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει πάρει διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνη τον ενημέρωσε ότι θέλει να χωρίσουν.

«Εκείνος έλεγε τρελή και κα» τη σύζυγό του, λέγοντας ότι δεν του δίνει διαζύγιο και στη συνέχεια προσέθεσε: «Όταν του είπα οτι δεν θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί εκνευρίστηκε. Άρχισε να με κατηγορεί και να με βρίζει χυδαία. Με έλεγε τρελή, κα, εμμονική. Άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση και γι’ αυτό θέλουμε να χωρίσουμε. Μετά άρχισε να με φτύνει, μάζευε σάλιο στο στόμα και με έφτυνε. […] Με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου πετούσε νερό και κόκα κόλα.

Του έλεγα “φύγε από το σπίτι μου, θέλω να χωρίσουμε” και μου έβαζε τρικλοποδιές. Μου έριχνε χαστούκια, και ανάποδα χαστούκια, με συνέπεια να τραυματιστώ στη γνάθο και να μην μπορώ να κλείσω το σαγόνι μου. Κατάφερα να τον διώξω με τα χίλια ζόρια. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, πονούσα πολύ, μου τραβούσε και τα μαλλιά μέσα σε όλα αυτά. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ», είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τότε έφυγε από το σπίτι και κάλεσε έναν φίλο της.

«Δεν μπορούσα να πάω στο νοσοκομείο, από το σοκ και τον πόνο που είχα υποστεί. Του είπα του φίλου μου να έρθει με προσοχή μήπως είναι από κάτω ακόμα. […] Άρχισε να με παίρνει τηλέφωνα. Πάτησα φραγή και άρχισε να στέλνει στο messenger και το Viber. Με έβριζε χυδαία. Ήμουν τρομοκρατημένη. Ψάχναμε ένα εφημερεύον νοσοκομείο. Είδαμε ότι είναι το ΚΑΤ. Μετά από πέντε λεπτά μόλις έφτασα μου είχε στείλει μήνυμα ότι βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου και ζητούσε να ανέβει» σημείωσε η καταγγέλλουσα.

Τι είπε η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου

Η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου είπε ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εκείνος πήγε στο σπίτι της να δει τα παιδιά τους.

«Μου είπε, απλά, μη μου πάρεις τα παιδιά, θα σε σκοτώσω. Είχε έντονες μεταπτώσεις, δεν ένιωσα απειλή, ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα, ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφό του, και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει», υποστήριξε.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου όπως κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή, άπαξ και κατά εξακολούθηση.

«Θεωρούμε πως προέκυψε πλήρως το σύνολο των κατηγοριών. Και τα δύο θύματα ένιωσαν τρόμο και ανησυχία. Έχει υπάρξει απειλητικός. Δεν δίνουμε βαρύτητα στην απολογία του κατηγορουμένου, καθώς προσπάθησε περισσότερο να δικαιολογήσει τον εαυτό του, παρά να μιλήσει για όσα έχει προκαλέσει σε αυτά τα άτομα. Θεωρούμε πως πρέπει να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται» τόνισε ο εισαγγελέας.

Σχετικά Άρθρα