ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματική σύγκρουση μέχρι τέλους με ενδεχόμενη νέα διάσπαση προ των πυλών

 ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματική σύγκρουση μέχρι τέλους με ενδεχόμενη νέα διάσπαση προ των πυλών

Αποφασισμένος να ακολουθήσει το δικό του δρόμο για τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, γεγονός που προδιαγράφει νέα επεισόδια εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης με απρόβλεπτες συνέπειες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ακόμη διάσπασης.

Η αποχώρηση του Διονύση Τεμπονέρα, του Αντώνη Κοτσακά και του Χάρη Τσιόκα από τα όργανα του κόμματος, τονίζοντας ότι “η τελευταία παρέμβαση Κασσελάκη κατέστησε σαφές ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε” σηματοδοτεί το πρώτο κύμα αντίδρασης  με την “εσωκομματική αντιπολίτευση” (ομάδα Τεμπονερα και “πασοκογενείς”) να προωθούν κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών κόντρα στο νέο “δόγμα” Κασσελάκη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θέματα που μπαίνουν επί τάπητος είναι οι “μονομερείς”, όπως τις χαρακτηρίζουν, πρωτοβουλίες Κασσελάκη, η μη συνεδρίαση των Οργάνων, η αναστολή της κυκλοφορίας της καθημερινής Αυγής, οι πρόσφατες αποπομπές και η στάση του προέδρου στο θέμα της συνεννόησης του προοδευτικού κόσμου, για την οποία λένε πως δεν συμβαδίζει με την άποψη της κοινωνίας.  Πρώτος μεγάλος στόχος είναι να υπάρξει ενιαίο μέτωπο στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου και θεωρούν πως η πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα που θα κατατεθεί, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς θα επικρατήσει στην  πλειοψηφία της βάσης

Ο “ξαφνικός θάνατος” της ιστορικής εφημερίδας “Αυγή” και η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί “μαύρου χρήματος” στα κόμματα, συνεπώς και στον ΣΥΡΙΖΑ, σημαδεύουν τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής σξτιπολίτευσης και με νέα ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης  κάνει έμμεση αναφορά στο κλείσιμο της εφημερίδας “Αυγή” αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν μονόδρομος

“Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Με μεγάλο συναισθηματικό κόστος. Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτήν τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα. Ξεκαθάρισα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα. «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο” τονίζει και επισημαίνει “Έναν Πρόεδρο οποίος να αποδέχεται τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα. Εγώ δεν προσφέρομαι. Λυπάμαι. Κι επειδή η «βασίλισσα του μαύρου χρήματος» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, τον προκαλώ ανοιχτά: Να φέρουμε τώρα και στα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών (προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) για έλεγχο όλων των οικονομικών μας στοιχείων σε χρονικό βάθος δεκαετίας”.

Και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογραμμίζει “Με άρση όποιας ρήτρας εμπιστευτικότητας μπορεί να υπάρχει με προμηθευτές ή συνεργάτες. Όλα στο φως. Έχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του. Κύριε Μητσοτάκη, πάμε;”

“Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, άξια στελέχη και τα τρία” δήλωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι “αιφνιδιάστηκε” από την παραίτηση των Τεμπονέρα, Τσιόκα και Κοτσακά, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο OPEN παρότρυνε τον Στ. Κασσελάκη και τον Ευ. Αποστολάκη να πάνε στον Εισαγγελέα. “Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα” τόνισε και κάρφωσε τον “ναύαρχο” λέοντας “δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη”.

Πάντως ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης συνομιλώντας για αρκετή ώρα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, (σ.σ. “μαύρο” χρήμα)  αλλά δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που να μην τα ενισχύει κάποιος”, για να προσθέσει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά”, καθώς δεν χρωστάει και κατά συνέπεια δεν υπάρχει θέμα. “Είπα τίποτα ψέματα;”, διερωτήθηκε όταν δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε όσα είπε ένα 24ωρο νωρίτερα και τόνισε “Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πει κάτι και για τον Τσίπρα τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα”

Μάλιστα ο βουλευτής Επικρατείας ερμήνευσε τα όσα αναφέρει μέσω των social media το τελευταίο διάστημα από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας “δεν βλέπω να υπάρχει κόντρα και διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα”, καθώς “δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο” και αρνήθηκε ότι οι αναφορές Κασσελάκη στόχευσαν στον Αλεξη Τσίπρα, αποδίδοντας τον θόρυβο που ξέσπασε στα ελληνικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι πάρα πολύ καλά. “Βελτιώνεται αρκετά γρήγορα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια λέξη που να μην είναι η πιο σωστή”, είπε για να προσθέσει “Θα μπορούσε να μη χρησιμοποιήσει τη λέξη “μαύρο” χρήμα. Ποια η πραγματικότητα, μεταξύ μας; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα κόμματα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, και δεν γίνονται καμπάνιες για να ενισχυθούν τα κόμματα”.

Για την κριτική που ασκείτε  από στελέχη του κόμματος διερωτήθηκε με νόημα “αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που θέλαμε” και γι΄αυτό όπως είπε   “οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες” ενώ για το “λουκέτο” στην  εφημερίδα “Αυγή” είπε ότι πουλιέται ένα ευρώ ενώ στοιχίζει εφτά ευρώ, και δεν την παίρνει και κανείς. “Όλοι αυτοί που γκρινιάζουν.. Κανείς δεν πάει να την πάρει.. Πως θα σωθεί δηλαδή; Με θαύμα; Το θέμα είναι οι δημοσιογράφοι, και πρέπει να βρούμε λύση”, είπε ο κ. Αποστολάκης.

Να σημειωθεί ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό καταδεικνύοντας ακόμα μία φορά τις αδικίες του νόμου της κυβέρνησης για το οριζόντιο, αναχρονιστικό και αντισυνταγματικό χαράτσι, που πλέον καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικές επιχειρήσεις, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για μη αύξηση της φορολογίας, καλώντας τον .να υιοθετήσει την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης του Ν. 5073/2023 και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπως ζητούν άλλωστε και οι όλοι οι συλλογικοί φορείς.Σήμερα μάλιστα αναμένεται να μιλήσει στην Ολομέλεια προκειμένο να θέσει εκ νέου το αίτημα της αξιωματικ΄ς αντιπολίτευσης να συζητηθούν οι προτάσεις όμιγ του κόμματος για τη ακρίβει και το φορολογικό.

Με απόφαση τέλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου, ενώ σε συνέχεια των όσων ανακοινώθηκαν για τα think tank των τομέων Απόδημου Ελληνισμού,  Μεταναστευτικού και Αναπηρικής Πολιτικής δόθηκε στη δημοσιότητα και η σύνθεση του think tank για την Εθνική Άμυνα στο οποίο θα μετέχουν οι: Νικόλαος Αργυρός ,  Κωνσταντίνος Παναγόπουλος Νικόλαος Ντούρος, Αλεξία Στούπη και Κωνσταντίνος Καραγεώργης,  του think tank  για την προώθηση της ζωοφιλίας το οποίο απαρτίζουν τέσσερις γυναίκες και συγκεκριμένα οι κ. Κατερίνα Λουκάκη, Δήμητρα Τuria-Αντωνάτου , Έλενα Σιάμπου και Νότα Καλομοίρη, όλες τους με πλούσια εθελοντική δράση και γνώση στον τομέα αυτόν και του think tank Περιβαλλοντικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Βουδούρη, Αλέξανδρου Στεφανάκη , Χαρούλα3 Μέλλιου, Ιωάννα3 Κουφάκη και Νίκου Κούτσια.

Σχετικά Άρθρα