Πρόεδρος ΑΠ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την επίθεση με μολότοφ- “Στόχος ο αστυνομικός”

 Πρόεδρος ΑΠ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την επίθεση με μολότοφ- “Στόχος ο αστυνομικός”

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ εναντίον της σκοπιάς, που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της πρόεδρου του Αρείου Πάγου στην περιοχή του Παπάγου και διέφυγαν. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι, ενώ πήρε φωτιά ένα περιπολικό.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας τόσο έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, που ενδεχομένως έχουν καταγράψει το δρομολόγιο των δραστών.

Μιλώντας στο Action24, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Δημογλίδου ανέφερε ότι φέρεται να πρόκειται για επίθεση εις βάρος του αστυνομικού και όχι του σπιτιού της προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι δράστες φέρεται να παρακολουθούσαν τον ένστολο και μόλις αυτός μπήκε στο περιπολικό του επιτέθηκαν.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Εδώ δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η κυρία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ο συνάδελφος βρέθηκε μέσα στο όχημα και προφανώς οι άνθρωποι αυτοί του επιτέθηκαν όταν βρέθηκε μέσα στο όχημα. Σταμάτησαν δίπλα του ακριβώς, εκσφενδονίζοντας ουσιαστικά μια μια μολότοφ σε βάρος του για να κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα τον άνθρωπο αυτό. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», περιέγραψε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ..

Η κυρία Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα μίλησε για την επίθεση στο iEidiseis, τονίζοντας πως δεν υπήρξε κάποια προειδοποίηση, ούτε είχε λάβει κάποια απειλή. Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είπε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην οικία της, με έναν αστυνομικό, είναι αυτά που ορίζει το πρωτόκολλο ασφαλείας και ότι η ίδια ποτέ δεν ζήτησε προστασία.

«Πρώτη φορά είχα ξαπλώσει από τις 12 και άκουσα φωνές. Νόμιζα ότι, κάποιοι τσακώνονται και βγήκα στο μπαλκόνι, να δω τι συμβαίνει. Είδα μιά λάμψη και τη φωτιά. Ακριβώς εκεί υπάρχει ένα μεγάλο δένδρο, που φτάνει μέχρι το μπαλκόνι μου. Φοβήθηκα ότι θα πιάσει φωτιά και θα καούν και οι γείτονες, γιατί τα κλαδιά του δένδρου, φτάνουν μέχρι το σπίτι. Η μολότοφ έπεσε πάνω στο αστυνομικό. θα μπορούσε να καεί ζωντανός ο άνθρωπος. Ευτυχώς σώθηκε, αλλά υπέστη εγκαύματα».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, που υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την έρευνα για το περιστατικό την έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως σημειώνει ακόμη, «η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».

Σχετικά Άρθρα