Πόλεμος χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ-Τα “στρατόπεδα” στην ΚΕ

 Πόλεμος χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ-Τα “στρατόπεδα” στην ΚΕ

Την … τράπουλα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής φαίνεται ότι ανακάτεψε για τα καλά ο Χάρης Δούκας με τις αναφορές του στα εσωτερικά του κόμματος και τον οδικό χάρτη για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, που ερμηνεύθηκαν ως προάγγελος της ανακοίνωσης υποψηφιότητας για την αρχηγία εκ μέρους του.

Χθες, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης απηύθυνε με μία μακροσκελή ανάρτησή του κάλεσμα συμπόρευσης, κάνοντας στην πραγματικότητα ένα βήμα πίσω από τις όποιες δικές του φιλοδοξίες, υπέρ του Χάρη Δούκα, ενώ με δηλώσεις του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θύμισε με νόημα ότι είναι ο μόνος που έχει δώσει στην πράξη νικηφόρα μάχη απέναντι στη ΝΔ. Όσο για τον ίδιο τον Χάρη Δούκα, προκληθείς σχετικά από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δε θα επηρεάσουν σε τίποτα τη δουλειά του ως δήμαρχος Αθηναίων. «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε, και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα ‘στρατόπεδα’ ενόψει συνεδρίασης της ΚΠΕ του κόμματος την Κυριακή, έχουν αρχίσει να σχηματίζονται, αν και η ίδια η συνεδρίαση θα κρίνει πολλά.

Η ίδια η δημιουργία ‘στρατοπέδων’ πάντως, δεν ενθουσίασε το ίδιο όλα τα στελέχη. Για ‘ατμόσφαιρα χαρακωμάτων και πολεμικών ανακοινώσεων’, που δε συμβάλει στον στόχο όλων για αντιμετώπιση της κυβέρνησης και του κ.Μητσοτάκη, μίλησε από την πλευρά της η Μιλένα Αποστολάκη, υποστηρίζοντας ότι ζητούμενο για το κόμμα της είναι η κυβερνησιμότητα

Στο μεταξύ, οδικό χάρτη για τη διεύρυνση της παράταξης προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο Παύλος Χρηστίδης, που τόνισε ότι είναι πρώτα η Ελλάδα και οι Έλληνες, μετά το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια, οι φιλοδοξίες του καθενός. Ζήτησε δε, βαθιά πολιτική διαδικασία τύπου πολιτικής συνδιάσκεψης τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά Άρθρα