Πειραιάς: Το Λιμενικό απέτρεψε την αγοραπωλησία παιδιού 3,5 ετών

 Πειραιάς: Το Λιμενικό απέτρεψε την αγοραπωλησία παιδιού 3,5 ετών

Το Λιμενικό απέτρεψε την αγοραπωλησία ενός παιδιού μόλις 3,5 ετών στον Πειραιά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ειδικότερα, με εισαγγελική εντολή, το Λιμενικό μετέφερε το αγόρι στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου φιλοξενείται. Το μικρό παιδί εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη γιαγιά του. Προοριζόταν για αγοραπωλησία, σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα συμβεί με το παιδί, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει στο νοσοκομείο για μήνες, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες οι ανήλικοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Πολύ σωστά για τη προστασία του παιδιού έδρασε το Λιμενικό. Είναι όμως η παιδιατρική κλινική του Αττικού νοσοκομείου για πάρκινγκ και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή. Εάν δεν γίνει κάτι το παιδί αυτό θα παραμείνει μήνες στο Αττικό. Ποιος θα το φυλάει; Εάν το κλέψουν ποιος θα διωχθεί ποινικά;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια. Τι να πρωτοκάνουν; Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι τα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα