Λύτρας: Τα επιχειρήματα του δικηγόρου στην αίτηση αποφυλάκισης που καταθέτει

 Λύτρας: Τα επιχειρήματα του δικηγόρου στην αίτηση αποφυλάκισης που καταθέτει

Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών – ενδεχομένως και την Παρασκευή (28/06) – ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι. Ειδικότερα, σύμφωνα με το κείμενο που θα σταλεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο ποινικολόγος θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί όταν αφέθηκε ελεύθερος, κάτι που ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, δεν είναι και τόσο εύκολο να επιτευχθεί.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, η αίτηση αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες στην επίτευξη του στόχου, κάτι που ο ίδιος ο ποινικολόγος φαίνεται να γνωρίζει και να αναλύει με τους στενούς συνεργάτες του.

Σε περίπτωση που η αίτηση αποφυλάκισης απορριφθεί, ο ίδιος θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει όλο το καλοκαίρι στη φυλακή.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε πως η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε και για άλλα περιστατικά στις Αρχές, τα οποία αν αποκαλυφθούν, «τότε όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Σχετικά Άρθρα