Ιωάννινα: Κατέρρευσε μέρος της οροφής στο Δημοτικό κολυμβητήριο-Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν παιδιά

 Ιωάννινα: Κατέρρευσε μέρος της  οροφής στο Δημοτικό κολυμβητήριο-Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν παιδιά

Το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο των Ιωαννίνων ΠΕΑΚΙ, προκλήθηκε πανικός όταν άρχισαν να καταρρέουν τα μεταλλικά πάνελ της οροφής. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις δύο, την ώρα που η πισίνα ήταν γεμάτη από αθλούμενους κάθε ηλικίας και αθλητές των κολυμβητικών σωματείων.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν είναι συγκλονιστικές, με ένα από τα μεταλλικά πάνελ να αιωρείται επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια των κολυμβητών, σε ύψος τουλάχιστον 20 μέτρων. Ο κίνδυνος για τους αθλούμενους ήταν άμεσος, καθώς το πάνελ μπορούσε να πέσει ανά πάσα στιγμή. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, κυρίως στους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στην πισίνα μετά το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 1/3 των πάνελ της οροφής είχε ήδη αντικατασταθεί από την Περιφέρεια, αλλά τα υπόλοιπα που είχαν εμφανίσει σημάδια σκουριάς έπρεπε άμεσα να αντικατασταθούν. Τίθεται το ερώτημα αν υπήρχαν κονδύλια για την ολοκλήρωση των εργασιών ή αν το Υπουργείο Αθλητισμού ήταν ενημερωμένο και δεν ενήργησε όπως όφειλε για να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των κολυμβητών.

Αυτές οι εικόνες ντροπής έρχονται μόλις λίγες ημέρες μετά τα 17 μετάλλια των Ελλήνων αθλητών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, καταδεικνύοντας τη σοβαρή έλλειψη επαρκούς υποστήριξης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σχετικά Άρθρα