Γερμανία/Αποκάλυψη για νεκρό 20χρονο Έλληνα -“Τον σκότωσαν επειδή φορούσε σταυρό”

 Γερμανία/Αποκάλυψη για νεκρό 20χρονο Έλληνα -“Τον σκότωσαν επειδή φορούσε σταυρό”

Σε δωρεά οργάνων προχώρησε η οικογένεια του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ομάδα νεαρών στη Γερμανία, ενώ συγγενείς του περιέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης. Συγγενής του ομογενή που έμενε στο Μίντεν μίλησε στην εκπομπή «Tlive» και ανέφερε ότι «τον χτύπησαν στο κεφάλι, έπεσε κάτω το παιδί λιπόθυμο και εκεί συνέχισαν να το χτυπάνε στο κεφάλι. Πήγε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διαπιστώθηκε πως ήταν κλινικά νεκρός».

Επίσης, υποστήριξε πως «το πιο άρρωστο είναι ότι αυτά τα ανεβάζουν σε βίντεο και καμαρώνουν για αυτά που κάνουν. Όλα αυτά τα παιδιά φορούσαν σταυρό και ήταν Χριστιανοί. Πριν τον Φίλιππο έγιναν ξανά τέτοιες επιθέσεις, τρομοκρατικές τις λέμε εδώ στη Γερμανία. Πριν τον Φίλιππο είχαν σκοτώσει έναν 26χρονο, επίσης όπως και έναν αστυνομικό».

Το «Tlive» μεταξύ άλλων πρόβαλε μια συγκλονιστική φωτογραφία του νεαρού από το νοσοκομείο, όπου φαίνεται να νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση, μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε.

Η συγκλονιστική φωτογραφία:

Η μητέρα του Φίλιππου Τσάνη μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, είπε ότι «οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να σωθεί το παιδί. Προσευχόντουσαν όλοι για να γίνει καλά, αλλά τελικά ο Θεός θέλησε να τον πάρει».

Πως έγινε η δολοφονική επίθεση

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο Φίλιππος ήταν προσκεκλημένος στην γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του το Σάββατο από το Λύκειο της περιοχής Μίντεν. Μετά τη γιορτή, ο νεαρός αποχώρησε με τον καλύτερό του φίλο, είτε προκειμένου να συνεχίσουν το πάρτι σε ένα κλαμπ της περιοχής είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη διαδρομή πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν μία ομάδα δέκα ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές και ένας από αυτούς επέμενε ειδικά στον 20χρονο. «Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ.

Μετά από σύντομη λογομαχία, ο 18χρονος Σύρος φέρεται να επιτέθηκε στον Φίλιππο. Ο νεαρός Ελληνογερμανός έπεσε στο έδαφος χτυπώντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αφότου ο Φίλιππος έχασε τις αισθήσεις του, ο κύριος δράστης πήρε την τσάντα του κι έγινε καπνός. Οι έρευνες και οι ενδείξεις οδήγησαν τελικά στα ίχνη του φερόμενου δράστη.

Η αστυνομία έχει καλέσει μάρτυρες για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση που συγκλονίζει την ελληνική κοινότητα της Γερμανίας. Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι, την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι κοντά στο πάρκο Kurpark όπου δέχθηκε άγρια επίθεση ο 20χρονος Φίλιππος.

Σχετικά Άρθρα