Το “καρφί” Γερουλάνου στον Δούκα: “Η Αθήνα είναι πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί” -Ανακοινώνει την Κυριακή την υποψηφιότητά του

 Το “καρφί” Γερουλάνου στον Δούκα: “Η Αθήνα είναι πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί” -Ανακοινώνει την Κυριακή την υποψηφιότητά του

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 fm σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Παύλος Γερουλάνος αναφορικά με τις εξελίξεις στο κόμμα είπε ότι «Όσο οδηγούμαστε στην ονοματολογία χάνουμε την ουσία της συζήτησης, που πρέπει να γίνει τώρα και αυτό είναι τι πρέπει να αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ για να πάει μπροστά», ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δεν καταλάβουμε πως πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ για να υπηρετήσουμε αυτή την αλλαγή τότε όσους προέδρους και να αλλάξουμε σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται ο κόσμος να ανταποκριθεί στις ιδέες μας, στις προτάσεις μας και στη διάθεσή μας να φέρουμε τις προτάσεις μας στην εξουσία».

Εν συνεχεία τόνισε πως: «Θεωρώ ότι το κόμμα χρειάζεται μια σειρά από αλλαγές και τις ονόμασα όλες στο πολιτικό συμβούλιο. Μίλησα και για την ηγεσία και για την ηγετική ομάδα διότι πρέπει να βλέπει ο πολίτης πάνω σε ποιον θα ακουμπήσει. Αν σε αυτόν/η που θα ακουμπήσει μπορεί να κάνουν πράξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη χώρα».

Γερουλάνος κατά Δούκα: Η Αθήνα είναι πολύ απαιτητικό μαγαζί

Για τον Χάρη Δούκα και αν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι δήμαρχος Αθηναίων και ταυτόχρονα πρόεδρος κόμματος: «Η Αθήνα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί και δεν έχει καμία σχέση με δήμους άλλων χωρών. Δεν έχει σχέση με θεσμούς της Δυτικής Ευρώπης ούτε σε επίπεδο εξουσιών αλλά ούτε σε επίπεδο υποδομών από εκεί και πέρα το αν μπορεί κάποιος να εξυπηρετήσει και αυτό και την προεδρία του κόμματος νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ψηφοφόροι.

»Όταν τέθηκε το θέμα των βουλευτικών εκλογών, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές, κατέβηκα σε μια μη εκλόγιμη θέση γιατί πίστευα ότι η δέσμευσή μου στους Αθηναίους ήταν πολύ ξεκάθαρη και ότι θα έμενα στο δήμο τέσσερα χρόνια, πράγμα που έκανα».

«Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία με προοπτική στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι όχι απλά αντιπολίτευση αλλά να χτυπήσει την εξουσία», κατέληξε ο βουλευτής.

Ανακοινώνει την Κυριακή την υποψηφιότητά του ο Γερουλάνος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βουλευτής της Ά’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος, θα καταθέσει και αυτός την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει στο Κάραβελ την Κυριακή και ετοιμάζει πυρετωδώς το στρατηγείο του στο κέντρο των Αθηνών.

Δούκας: Θα είμαι δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη

Οι προθέσεις του Χάρη Δούκα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά το Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου, αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος ή αν θα αποχωρήσει για να γίνει πρόεδρος κόμματος ή αν θα είναι και τα δύο.

Όταν έφτασε η στιγμή να τοποθετηθεί ο κ. Δούκας σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, αρκέστηκε στο τέλος να πει πάνω σε αυτό: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

Σχετικά Άρθρα