Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού-Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

 Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές  Κορυδαλλού-Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

1335796

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και ένα ακόμα έχει τραυματιστεί, αν και λέγεται ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι μεγαλύτερος.

Η συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ Αλβανών κρατουμένων στην 4η πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι κυρίως για ανθρωποκτονίες.Ο κρατούμενος που, κατά τις πληροφορίες, έπεσε νεκρός είναι καταδικασμένος για δύο δολοφονίες, ενώ ο τραυματίας δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του και αναμένεται να μεταφερθεί στον Ερυθρό.

H αιτία της συμπλοκής σχετίζεται με το ποιος θα αναλάμβανε την «αρχηγία» της συγκεκριμένης πτέρυγας, στην οποία κρατούνται βαρυποινίτες, 

Ωστόσο, προβάλλεται και μια άλλη εκδοχή σύμφωνα με την οποία οι κρατούμενοι καυγάδισαν για το αν θα έμπαιναν ή όχι στα κελιά λόγω της ζέστης και ο καυγάς εξελίχθηκε σε συμπλοκή στο ισόγειο της τέταρτης πτέρυγας με τους κρατούμενους να χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα. 

Η κατάσταση στις φυλακές παραμένει έκρυθμη και αναμένεται επιχείρηση από ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες ή νεκροί.

Δεν έχει ηρεμήσει ακόμη η κατάσταση και αναμένεται επιχείρηση ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και σωφρονιστικών υπαλλήλων, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες ή νεκροί.

Σχετικά Άρθρα