Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιορδανίας συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

 Με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιορδανίας συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi, στο Μέγαρο Μαξίμου.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα μπορούσε να επιφέρει στην περιφερειακή σταθερότητα η ενδεχόμενη επέκταση της κρίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II στην κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης στη Γάζα, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμένων προσπαθειών για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και στις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας, ειδικά σε τομείς όπως η άμυνα, η ασφάλεια, και η οικονομία. Η συνάντηση αυτή ενισχύει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προσβλέποντας σε μια σταθερότερη και πιο ασφαλή περιφερειακή κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα