Ερντογάν: Το Ισραήλ κατέστρεψε τη Γάζα και στρέφει τώρα το βλέμμα του στον Λίβανο

 Ερντογάν: Το Ισραήλ κατέστρεψε τη Γάζα και στρέφει τώρα το βλέμμα του στον Λίβανο

Δηλώσεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚP που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά, όπου κάλεσε μεταξύ άλλων τις μουσουλμανικές χώρες να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους καθώς όπως είπες μετά την καταστροφή της Γάζας παίρνει σειρά ο Λίβανος.

Η τοποθέτησή του:

Συναντηθήκαμε με τους ηγέτες των ισλαμικών χωρών, γιορτάσαμε το Eid και προσπαθήσαμε να βρούμε μια θεραπεία για τις αιμορραγικές πληγές στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο και το Σουδάν. Το Ισραήλ συνέχισε να χύνει αίμα κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι αδελφοί μας μαρτύρησαν καθώς αγωνίζονταν να κρατηθούν στη ζωή σε σκηνές λόγω απάνθρωπων επιθέσεων. Με έλεος μνημονεύω τους Παλαιστίνιους μάρτυρες μας. Θα προστατεύσουμε την Παλαιστίνη με το ίδιο πνεύμα, αποφασιστικότητα και θάρρος όπως έκαναν οι πρόγονοί μας και η Δημοκρατία της Τουρκίας σε όλη την ιστορία.

 Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να υποταχθούμε στο σιωνιστικό δίκτυο.

Αναφέραμε την καταπίεση στη Γάζα κατά τις επισκέψεις του στην Ισπανία και την Ιταλία. Δηλώσαμε ότι όσο συνεχίζεται η σφαγή, κανένα μέρος του κόσμου δεν θα είναι ασφαλές. Τονίσαμε ότι η πιο αποτελεσματική απάντηση είναι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Είμαστε ικανοποιημένοι που η Αρμενία αναγνώρισε την Παλαιστίνη υπό την ηγεσία του Πασινιάν.

Φαίνεται ότι το Ισραήλ, που κατέστρεψε τη Γάζα, στρέφει τώρα το βλέμμα του στον Λίβανο. Βλέπουμε ότι οι δυτικές δυνάμεις υποστηρίζουν το Ισραήλ στα παρασκήνια.. Βλέπουμε τη Δύση να χαιδεύει το Ισραήλ στην πλάτη.[…]. Το σχέδιο του Νετανιάχου να εξαπλώσει τον πόλεμο στην περιοχή θα οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή. Ο ισλαμικός κόσμος και οι αδελφές χώρες πρέπει να αντιδράσουν ενώπιον της Δύσης. Η Tουρκία βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου

Σχετικά Άρθρα