Καραϊβάζ: Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη-Συντετριμμένες η μητέρα και η αδελφή του

 Καραϊβάζ: Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη-Συντετριμμένες η μητέρα και η αδελφή του

Σις 5 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβαζ, έπειτα από αίτημα συνηγόρου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Το δικαστήριο μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων και δύο αναπληρωματικών δέχτηκε το αίτημα του συνηγόρου της χήρας του δημοσιογράφου Αντώνη Ξυλουργίδη που επικαλέστηκε έλλειψη ενημέρωσης επί της δικογραφίας εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραιβαζ, Απόστολο Λύτρα.

«Ζητώ την αναβολή της δίκης γιατί χειριζόμουν τη δικογραφία μαζί με τον συνάδελφο του, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος έχει ένα προσωπικό πρόβλημα» είπε στο δικαστήριο με την εισαγγελέα να σημειώνει πως «το κώλυμα του συνηγόρου προέκυψε σχετικά πρόσφατα, αυτή η αδυναμία θα διαρκέσει, δεν έχει μπει «λουκέτο», λειτουργεί το γραφείο, να προτείνω τη πολύ μικρή διάρκεια διακοπής για δύο εργάσιμες ημέρες για να λάβει τα έγγραφα».

Ο δικηγόρος αντέτεινε πως «δεν είναι δυνατόν να συνεργαστώ αυτή τη στιγμή με έναν άνθρωπο που βρίσκεται φυλακή. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούσα να τα έχω εγώ. Θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν να μπορούσα να προβλέψω τι θα γίνει».

Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκε και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, δηλώνοντας πως τα δύο αδέλφια που φέρονται να εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο, δηλώνουν αθώα και επιθυμούν την εξέλιξη της δίκης. Η υπεράσπιση αναφέρθηκε επίσης σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες περί μεγάλου χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε σε εμβάσματα και σχετίζεται με την υπόθεση, τονίζοντας πως ” δεν υπάρχουν τέτοια εμβάσματα”.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Η Δικογραφία

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, οι εκτελεστές του δημοσιογράφου , χρησιμοποίησαν για την υλοποίηση του σχεδίου τους ένα σκούτερ και ένα βανάκι , μελέτησαν καλά την περιοχή και τον τρόπο διαφυγής τους μετά την πράξη, ενώ φαίνεται να είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις του θύματος, τις ώρες αναχώρησης για την εργασία του σε τηλεοπτικό σταθμό και τις ώρες επιστροφής του στο σπίτι κ.α.

«Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία” αναφέρεται στο βούλευμα παραπομπής των δύο αδελφών.

Όπως αναφέρεται στο υλικό της υπόθεσης, οι δράστες, «…προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του … Αμέσως μετά οι δύο δράστες επιβιβάσθηκαν σε μοτοσυκλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη ‘Αννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας..»

Λίγο πριν τις 08:00 έφτασαν στο δικαστήριο η μητέρα αλλά και η αδελφή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, κρατώντας η μία την άλλη από το χέρι, και με τη θλίψη αλλά και τη συγκίνηση ζωγραφισμένες στα μάτια τους.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου, όχι μόνο εκείνοι που το σκότωσαν αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές. Εγώ ξέρω το παιδί μου, τι άνθρωπος ήτανε. Τώρα τι έγινε, τι δεν έγινε… αυτά δεν τα γνωρίζω. Να σταματήσει να γίνεται αυτό το κακό, φτάνει που σκοτώσανε τόσα παιδιά, μην πάρουν κι άλλες αθώες ψυχούλες. Εμείς τα χάσαμε τα παιδιά μας, δε θα τα ξαναδούμε. Να μη φύγουν άλλα παιδιά τουλάχιστον», είπε με δάκρυα στα μάτια η κυρία Παναγιώτα, μητέρα του άτυχου δημοσιογράφου.

«Ο Γιώργος δε γυρνάει πίσω. Εύχομαι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, πιστεύω στη Δικαιοσύνη. Ξαναζουμε σήμερα τα όσα ζήσαμε τότε. Να μην τα περασει καμία μάνα καμία αδελφή», είπε στους δημοσιογράφους η αδελφή του εκλιπόντος Ανατολή.

Σχετικά Άρθρα