Δημοσιογράφος ΕΡΤ/Προκλητικός ο δικηγόρος του: “Προσπάθησε να την απωθήσει κι έγινε ό,τι έγινε” -Νέα μαρτυρία, αναβλήθηκε η δίκη

 Δημοσιογράφος ΕΡΤ/Προκλητικός ο δικηγόρος του: “Προσπάθησε να την απωθήσει κι έγινε ό,τι έγινε” -Νέα μαρτυρία, αναβλήθηκε η δίκη

Κρατούμενος παραμένει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία κατά της συντρόφου του μετά την αναβολή της δίκης σε βάρος του. «Πήραμε μια αναβολή μέχρι την Παρασκευή σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι δύο μάρτυρες κατηγορίες που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν», επεσήμανε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου.

Ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου κατέθεσε πως στο παρελθόν είχε βιαιοπραγήσει εναντίον της, σε μια προσπάθεια, ωστόσο, να υποβαθμίσει την αξία της κατάθεσης της ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του είχε δεχθεί βία στο παρελθόν από την εν διαστάσει σύζυγο του.

«Είναι πολύ στεναχωρημένος για ό,τι έγινε. Έχει δεχθεί και ο ίδιος σωματική βία. Πάνω σε έναν καβγά έγιναν διάφορες προστριβές, ειπώθηκαν διάφορα πράγματα και μέσα σε αυτό έφυγαν κάποια χαστούκια. Αυτός προσπάθησε να την απωθήσει κι έγινε ό,τι έγινε. Έχει καταθέσει και ο ίδιος μήνυση», επεσήμανε και πρόσθεσε «όταν ξεκινάει η σύζυγος τον καβγά κι αρχίζει να τον χαστουκίζει τα πράγματα οξύνονται κι εκείνος απαντάει κάποια στιγμή».

Στον δημοσιογράφο λόγω του ιστορικού του ασκήθηκε ο δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή.

Συγκλονιστική μαρτυρία συγγενή της κακοποιημένης γυναίκας

Συγγενής της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, που κατήγγειλε τον σύντροφό της επίσης δημοσιογράφο που περνά αυτόφωρο, δήλωσε πως η γυναίκα κρυβόταν τις πρώτες μέρες «για να μην την δούμε χτυπημένη».

Μιλώντας στο MEGA και στο LIVE News, σημείωσε πως: «Χθες η ίδια μου αποκάλυψε τι συνέβη. Ήταν χτυπημένη δύο μέρες πριν αλλά μας απέφευγε. Έμενε σε μια φίλη της προφανώς, για να μην την δούμε σε αυτή την κατάσταση.

Με τον δράστη είχαν σχέση λίγο καιρό, κάποιους μήνες. Η κοπέλα είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, είναι μαύρο χάλι. Είναι χτυπημένη στο κάτω μέρος του προσώπου, στη γνάθο.

Όλοι οι δικοί της άνθρωποι είμαστε στο πλευρό της. Πάντα συζητούσαμε για θέματα που αφορούσαν τη βία και η ίδια έκανε σχετικά ρεπορτάζ. Ποτέ δεν το περιμέναμε όλο αυτό που συνέβη.

Μακάρι να είναι το τελευταίο περιστατικό. Τον δράστη τον γνωρίζαμε από την τηλεόραση, δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η βία».

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28/06 η δίκη του δημοσιογράφου ΕΡΤ – Παραμένει κρατούμενος

Για τις 28 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη του αυτοφώρου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία. Ωστόσο, παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο καλεί τις καταγγέλλουσες να προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και να ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος.

Υπενθυμίζεται, ότι στον δημοσιογράφο του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.

Για μη αυτόφωρες πράξεις που αφορούν σε προγενέστερες πράξεις του κατηγορούμενου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του, θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας.

Το χρονικό της φρίκης

Συνελήφθη δημοσιογράφος της ΕΡΤ, μετά από καταγγελία της συντρόφου του (επίσης δημοσιογράφου) ότι τη χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η καταγγελία έγινε στο Τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στην Ομόνοια και ο δημοσιογράφος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Το συμβάν σημειώθηκε στο σπίτι του ζευγαριού στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Δευτέρας (24/6). Ένας καβγάς, οδήγησε τον δημοσιογράφο στα άκρα με αποτέλεσμα η κοπέλα, να οδηγηθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ άγρια χτυπημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα, καθώς φέρει κάταγμα στο πρόσωπο.

Την είχε χτυπήσει και στο παρελθόν

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακόμη και μετά το επεισόδιο συνέχισε να ενοχλεί τη νεαρή δημοσιογράφο, τηλεφωνώντας και στέλνοντας μηνύματα με απειλητικό ύφος.

Σημειώνεται ότι όταν έγινε το περιστατικό η 30χρονη τον έδιωξε από το σπίτι, καθώς είχε επιτεθεί με παρόμοιο τρόπο εναντίον της και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συλληφθείς δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Σχετικά Άρθρα