Νοσοκομείο Ζακύνθου: Τουρίστρια προκαλεί βίαιο περιστατικό αλλά οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν … το προσωπικό!

 Νοσοκομείο Ζακύνθου: Τουρίστρια προκαλεί βίαιο περιστατικό αλλά οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν … το προσωπικό!

Τα περιστατικά βίας εναντίον υγειονομικών αποτελούν ένα σημαντικό και ανησυχητικό πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και στη χώρα μας. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, όπως γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, συχνά γίνονται θύματα λεκτικής ή και σωματικής βίας από ασθενείς, συγγενείς τους ή συνοδά πρόσωπα.

Της Ρούλας Σκουρογιάννη

Τα περιστατικά αυτά αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, λόγω της πίεσης και του άγχους που επικρατούσε στα νοσοκομεία και τις κλινικές. Ωστόσο, συνεχίζονται με την ίδια ορμή και τώρα, παρόλο που επιστρέψαμε στην κανονικότητα.

Απέναντι στη βία των νοσηλεύομενων και των συνοδών τους ήταν απροστάτευτο το υγειονομικό προσωπικό. Έτσι, πρόσφατα, η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων προκαλούν βία, επεισόδια σε βάρος του προσωπικού και ασθενών στα νοσοκομεία.

«Για ποιο λόγο, η κυβέρνηση ψήφισε αυτή η διάταξη, αν δεν έχει σκοπό να μας προστατέψει;», θέτει το ερώτημα μιλώντας στο libre, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος σε περιστατικό του Νοσοκομείου Ζακύνθου, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι στα επείγοντα κατήγγειλαν βίαιο επεισόδιο σε βάρος του προσωπικού από τουρίστρια και η αστυνομία, που προσήλθε στο σημείο, συνέλαβε τους εργαζόμενους.

«Η αστυνομία Ζακύνθου διέπεται από άλλους νόμους, όπως φαίνεται», σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος και εξηγεί πώς έγιναν τα γεγονότα:

«Το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, στις 6.30 π.μ., κλήθηκε η αστυνομία από τους συναδέλφους των επειγόντων του Νοσοκομείου, επειδή μία ξένη τουρίστρια προκαλούσε επεισόδια και απειλούσε τους πάντες. Τι έπραξε η αστυνομία; Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο υγειονομικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου Ζακύνθου, μία νοσηλεύτρια και έναν τραυματιοφορέα, και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα…

Μάλιστα, τον τραυματιοφορέα τον … πέταξαν κάτω για να του περάσουν χειροπέδες. Τραυματίσθηκε από την ανεξήγητη βία των αστυνομικών. Η αστυνομία κατάφερε, με αυτήν την ακατανόητη και περίεργη πράξη, να αφήσει τα επείγοντα του νοσοκομείου ακάλυπτα από προσωπικό!

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση υπηρεσιακών παραγόντων του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι!», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος, με ιδιαίτεροι πικρία για την αδικία της πολιτείας και της αστυνομίας απέναντι στους συναδέλφους του που κινδύνεψαν, υπέστησαν βίαιη συμπεριφορά και απειλές και στο τέλος προσήχθησαν οι ίδιοι με βίαιο τρόπο στο αστυνομικό τμήμα, ενώ η δράστης έφυγε ανενόχλητη…

Σχετικά Άρθρα