Εύβοια: Φωτιά στην Κάρυστο – 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο στη μάχη της κατάσβεσης

 Εύβοια: Φωτιά  στην Κάρυστο – 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο στη μάχη της κατάσβεσης

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για απειλή σε κατοικίες ή άλλες υποδομές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί σημαντικές δυνάμεις, τόσο επίγειες όσο και εναέριες. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο για την αεροπυρόσβεση.

Η γρήγορη επέμβαση των δυνάμεων έχει ως στόχο να περιορίσει την εξάπλωση της φωτιάς, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση συνεργάζεται στενά με τις αρχές για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν εκκένωση, εάν κριθεί απαραίτητο.

Οι καιρικές συνθήκες, όπως η θερμοκρασία και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών , παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πυρκαγιάς και οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση για να προσαρμόσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης ανάλογα.

Σχετικά Άρθρα