ΑΥΓΗ: Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης

 ΑΥΓΗ: Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης

Την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας περί της απόφασης αναστολής της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» δημοσίευσε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της το απόγευμα της Τρίτης, η οποία απόφαση, όπως αναφέρεται, στοχεύει στην αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr».

Η απόφαση να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής ανακοινώθηκε την Τρίτη στους εργαζόμενους από τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Μετά τις ανακοινώσεις που τους έγιναν το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι  της εφημερίδας προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, παρουσία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Μαρίας Αντωνιάδου, και εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, τόσο στην εφημερίδα όσο και στην ιστοσελίδα της Αυγής, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου.

Σχετικά Άρθρα