Ύδρα: Στον εισαγγελέα τα 13 μέλη του πληρώματος για τη φωτιά (εικόνες, vid)

 Ύδρα: Στον εισαγγελέα τα 13 μέλη του πληρώματος για τη φωτιά (εικόνες, vid)

Στα δικαστήριο του Πειραιά προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών για την φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής από πυροτεχνήματα, οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 13:10 το μεσημέρι της Κυριακής τα 13 μέλη του πληρώματος του τουριστικού σκάφους «Περσεφόνη» που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση αυτή.

Τα 13 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση μετά την ανεύθυνη κίνηση των επιβαινόντων στο σκάφος το βράδυ της Παρασκευής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή των 13 συλληφθέντων:

dikasthria-peiraias__3_
dikasthria-peiraias__1_
dikasthria-peiraias__2_

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η διαδικασία κατάσχεσης του «Περσεφόνη» το οποίο είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν.

Διέφυγαν στην χώρα τους οι τουρίστες που μίσθωσαν το σκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασύλληπτοι παρέμειναν οι 17 υπήκοοι Καζακστάν, που είχαν ναυλώσει το σκάφος, καθώς πρόλαβαν και ταξίδεψαν αεροπορικά για τη χώρα τους, ενώ δεν υπάρχει δικαστική συνδρομή της χώρας μας με τη δική τους, ώστε να ζητηθεί η έκδοσή τους.

Το εν λόγω σκάφος είχε ενοικιαστεί και σε αυτό επέβαιναν 17 αλλοδαποί, οι οποίοι εκτόξευσαν βεγγαλικά και να προκλήθηκε, έτσι, η φωτιά στην Ύδρα. Οι ίδιοι, μάλιστα, αρκέστηκαν στο να ειδοποιήσουν τις πυροσβεστικές Αρχές και έφυγαν από τα ανοιχτά του νησιού.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους συλληφθέντες

Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024.

Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στη σύλληψη των 13 μελών της θαλαμηγού – Η καθοριστική καταγγελία ενός καπετάνιου

Από ένα υπερπολυτελές γιοτ, στο οποίο επέβαιναν 17 τουρίστες, φαίνεται πως εκτοξεύθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (21/06), ανοιχτά της Ύδρας, δεκάδες πυροτεχνήματα. Μέσα σε δευτερόλεπτα ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος της παραλίας του Αγίου Νικολάου. Το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσβατο και η κατάσβεση δύσκολη.

Καθοριστική για τις εξελίξεις φαίνεται πώς ήταν η καταγγελία ενός καπετάνιου που βρισκόταν στην περιοχή που έπεσαν τα πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο καπετάνιος είπε στους άνδρες του Λιμενικού, που έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν τα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή, ότι άκουσε έναν δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδε φως και λάμψη σε θαλαμηγό που ήταν σε διπλανό όρμο.

Στο σημείο βρισκόταν μόνο μία θαλαμηγός, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη των 13 μελών του πληρώματός της, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση κατάσχεσης του σκάφους.

Ο καπετάνιος έδωσε αναλυτική κατάθεση στην πυροσβεστική, η οποία αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

«Ο δήμος μας ήδη έχει καταθέσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά πάντως υπευθύνου. Η ταλαιπωρία που πέρασε ο δήμος μας η ψυχική οδύνη που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες χθες βράδυ, ο κίνδυνος που υπήρξε για τον φυσικό πλούτο. Από ένα σημείο και μετά αγγίζει τα όρια της γελοιότητας όταν πλέουν στην περιοχή 6 με 7 μποφόρ εντάσεως άνεμοι κάποιοι να ρίχνουν πυροτεχνήματα», είπε ο δήμαρχος Ύδρας.

Βασίλης Κικίλιας: «Κάηκαν 300 στρέμματα στην Ύδρα»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε την Κυριακή (23/06) πως «300 στρέμματα κάηκαν στην Ύδρα».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στο OPEN, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε: «Η ΔΑΕ θα κάνει τη δουλειά της και σε αυτή την περίπτωση. Είχαμε άλλα δυο περιστατικά στην Αττική το 24ωρο που μας πέρασε και πολλά προχτές. Και στο περιστατικό της Ύδρας φέρονται, αυτό μένει να αποδειχθεί από την προανάκριση και ανάκριση, ο Εισαγγελέας ζήτησε να προσαχθεί το πλήρωμα και να κατασχεθεί στο σκάφος, ότι κάποιοι ιδιώτες με βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα».

Σχετικά Άρθρα