Στην ανατολική Μεσόγειο το “Αϊζενχάουερ” υπό το φόβο ανάφλεξης–100.000 Ισραηλινοί εγατέλειψαν περιοχές κοντά στο Λίβανο

 Στην ανατολική Μεσόγειο το “Αϊζενχάουερ” υπό το φόβο ανάφλεξης–100.000 Ισραηλινοί εγατέλειψαν περιοχές κοντά στο Λίβανο

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ” σπεύδει στην ανατολική Μεσόγειο, για να συνδράμει το Ισραήλ σε ενδεχόμενη ανάφλεξη την ώρα που η φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με συντεταγμένες και φωτογραφίες από ισραηλινές στρατηγικές τοποθεσίες.

Στις φωτογραφίες, που έχουν ληφθεί από αέρος, διακρίνονται μεταξύ άλλων ο πυρηνικός αντιδραστήρας στην έρημο Νεγκέβ, το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και η αεροπορική βάση Νεβατίμ.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι «σε περίπτωση που ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει χωρίς κανόνες και όρια».

Xιλιάδες φιλοιρανοί μαχητές από τη Μέση Ανατολή δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό της Χεζμπολάχ εάν χρειαστεί.

Ηγετικό στέλεχος «στον άξονα της αντίστασης» σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον ανατολικό Λίβανο, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις επιθέσεις σε όλο και μεγαλύτερο βάθος.

Εκατό χιλιάδες Ισραηλινοί έχουν απομακρυνθεί από τον βορρά

Η Χεζμπολάχ έχει χάσει πάνω από 300 μαχητές της, ενώ 100.000 ισραηλινοί άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το βόρειο Ισραήλ, καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τα ισραηλινά αντίποινα πυκνώνουν.

Σχετικά Άρθρα