Φωτιές σε Έυβοια, Ροδόπη και Σπάρτη: Δάση στις φλόγες – Μήνυμα του 112 (vid)

 Φωτιές σε Έυβοια, Ροδόπη και Σπάρτη: Δάση στις φλόγες – Μήνυμα του 112 (vid)

Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή από Ψαχνά προς Κοντοδεσπότι στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο επικόπτερα.

Παράλληλα δόθηκε εντολή στην περιοχή να επιχειρήσουν δύο αεροσκάφη Canadair.  

Να σημειωθεί ότι στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. «Η φωτιά είναι μεγάλη, καίει δασική έκταση και έχω ζητήσει την συνδρομή εναέριων δυνάμεων καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή», είπε στο evima.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στους Ασκητές Ροδόπης επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα 112. 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Κοντοδεσπότι της Εύβοιας.

Στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα της Πυροσβεστικής και 2 ομάδες πεζοπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμβάλουν 2 ελικόπτερα καθώς και δύο καναντέρ. Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή υπάρχουν ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση με τις εκτιμήσεις των Αρχών ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτιά σε εξέλιξη, στον Κλαδά της Σπάρτης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες, με 6 οχήματα. Έχει δοθεί εντολή για συνδρομή Πετζετέλ.

Σχετικά Άρθρα