Δήμαρχος Άνδρου: ”Τραγική η κατάσταση, απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές”

 Δήμαρχος Άνδρου: ”Τραγική η κατάσταση, απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές”

Τα οκτώ μποφόρ έφτασαν οι άνεμοι στην Άνδρο με την πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την περιοχή Στραπουριές να γίνεται επικίνδυνη για τους κατοίκους του νησιού.

Μάλιστα, εστάλη μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά, να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Άνδρου, ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για το τι συμβαίνει αυτή την ώρα στο νησί.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ήταν επικίνδυνη, τραγική πριν από δύο ώρες, εξακολουθεί όμως να είναι πάρα πολύ σοβαρή. Καίγεται ένα μεγάλο καταπράσινο κομμάτι του νησιού. Αυτή την ώρα επιχειρούν ακόμη ελικόπτερα γιατί σε πολλά σημεία υπάρχουν αναζωπυρώσεις, που μπορεί να είναι επικίνδυνες, να εξελιχθούν σε μεγάλη φωτιά», ανέφερε αρχικά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, στο νησί σπεύδουν ενισχύσεις για να υπάρχει επιτήρηση κατά τις βραδινές ώρες, γιατί η φωτιά έχει περιοριστεί πολύ, τα παιδιά έδωσαν μεγάλες μάχες, ήρθαν απ’ την Αθήνα τρία ελικόπτερα, θεωρώ ότι έγινε το καλύτερο δυνατό αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν άφησε να την ελέγξουμε πιο γρήγορα.

Το 112 κάλεσε τους κατοίκους τεσσάρων οικισμών να εκκενώσουν τα σπίτια τους κάτι, που έγινε ενώ απεγκλωβίστηκαν σε δύο περιπτώσεις κάποια άτομα ενώ υπήρξαν και διακομιδές στο κέντρο υγείας χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ σύμφωνα με τον Θ. Σουσούδη «απειλήθηκαν και ανθρώπινες ζωές αλλά ευτυχώς όλα καλά».

Σχετικά Άρθρα