Μεγάλη φωτιά στη Μεγαλόπολη: Ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκαν περιοχές 

 Μεγάλη φωτιά στη Μεγαλόπολη: Ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκαν περιοχές 

Την πύρινη κόλαση ζουν οι κάτοικοι της Αρκαδίας και της Αργολίδας, όπου έχουν ξεσπάσει μεγάλες φωτιές σε χωριά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.  Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Μεγαλόπολη, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ, κοντά στον οικισμό Χωρέμη, σε χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό Χωρέμη, η φωτιά έχει περάσει μέσα από το χωριό και υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε τρία σπίτια.

Λίγο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, χτύπησε το 112 στην περιοχή με το μήνυμα να αναφέρει “Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή”.

Λίγο μετά τις 12.30 εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα ώστε να απομακρυνθούν προς Μεγαλόπολη.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καθώς και ένα Canadair.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές που φτάνουν έως 8 μποφόρ, γεγονός που καθιστά την κατάσβεση δύσκολη και ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Η ανησυχία της πυροσβεστικής είναι ότι κατευθύνεται σε δασώδη περιοχή.

Σχετικά Άρθρα