Γερουλάνος: Θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος όταν ανοίξει η διαδικασία

 Γερουλάνος: Θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος όταν ανοίξει η διαδικασία

«Χρειάζεται να αλλάξουμε την ηγετική μας ομάδα, για να πείσουμε ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος τόνισε ότι «η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δεν κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ, όταν ανοίξει η διαδικασία θα ανακοινώσω αν θα είμαι υποψήφιος».

Ειδικότερα ο κ. Γερουλάνος είπε στην ΕΡΤ ότι «η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δεν κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ. Και το λέω αυτό διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη μια τέτοια διαδικασία. Πιστεύω ότι τα ονόματα πρέπει να πέσουν στη μάχη, όταν ξεκινήσει η διαδικασία. Και γιατί το λέω αυτό; Δεν το κάνω από σεμνοτυφία. Το κάνω γιατί, αν χάσουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα τα οποία οφείλουμε να αλλάξουμε στο ΠΑΣΟΚ, τότε θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι έτσι».

Τι είπε για την υποψηφιότητά του

«Όποιος αυτή τη στιγμή προτάσσει το όνομά του πάνω από τις αλλαγές δείχνει να μην καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημα», τόνισε, ενώ ερωτηθείς για το πότε θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος απάντησε: «Δεν είναι θέμα πότε θα το αποφασίσω, θα ανοίξω τη συζήτηση της υποψηφιότητας και για όλα τα ονόματα που συμπεριλαμβάνει, μόνο όταν ανοίξει επισήμως από το κόμμα».

«Χρειάζεται να επικαιροποιήσουμε το σχέδιό μας. Έχουμε καλές προτάσεις, αλλά δεν κουμπώνουν σε θέσεις, δεν κουμπώνουν σε όραμα. Χρειάζεται να αλλάξουμε την ηγετική μας ομάδα, για να πείσουμε ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη. Την οργάνωση του κόμματος, για να μπορέσουν αυτά τα μηνύματα να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, την επικοινωνία μας. Αυτά είναι όλα τα θέματα τα οποία πρέπει να τα δούμε από την αρχή […]», πρόσθεσε.

«Ήταν εφικτή η δεύτερη θέση»

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Είναι απλά τα πράγματα. Είχαμε βάλει σαν στρατηγικό στόχο τη δεύτερη θέση και πιστεύω ότι ήταν εφικτή, διότι βλέπουμε μία κατάρρευση των δύο κομμάτων. Εγώ θα σας συγκρίνω με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Χάσανε τα δύο μεγάλα κόμματα ενάμισι εκατομμύριο ψηφοφόρους. Από αυτό εμείς εισπράξαμε μόνο τις 60.000, δηλαδή μόνο το 4%. Από τους ανθρώπους δηλαδή που είπαν ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν με ικανοποιεί, το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύτηκε μόνο το 4% […] Καταρχήν, όταν μπήκε στόχος στη δεύτερη θέση, ήμασταν δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις. Άρα θεωρώ ότι ήταν κάτι το οποίο ήταν απόλυτα εφικτό».

Σχετικά Άρθρα