Σαρωνίδα/Φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι- Μηνύματα από το 112- “Απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα” -Κλειστή η Λεωφόρος Σουνίου

 Σαρωνίδα/Φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι- Μηνύματα από το 112- “Απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα” -Κλειστή η Λεωφόρος Σουνίου

Πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι, στη Σαρωνίδα Αττικής, ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουνίου. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η φωτιά προκλήθηκε περί τις 14:00. Η πυρκαγιά είναι πλησίον του ξενοδοχείου «Alexander» στην παραλιακή λεωφόρο Σουνίου.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ακόμη, στις 14:20 ήχησε το 112 που καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργούν 37 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο, όπως και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη περιοχή Μαύρο Λιθάρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Και 2ο μήνυμα του 112 για απομάκρυνση προς Γλυφάδα

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Αν βρίσκεστε στις περιοχή Μαύρο Λιθάρι, απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Τα δύο μεγαλύτερα μέτωπα φωτιάς που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η πυροσβεστική είναι στην Αργολίδα και στην Αρκαδία, ενώ την ίδια ώρα φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Κεφαλονιά.

Σχετικά Άρθρα