Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Ηλεία και Αχαΐα-Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη και Μασουραίικα

 Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Ηλεία και Αχαΐα-Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη  και Μασουραίικα

Φωτιά κοντά σε σπίτια ξέσπασε στο Κρανίδι Αργολίδας, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024. Οι συνθήκες στο σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο, υδροφόρες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Από το πρωί της Παρασκευής (21/6), οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα. Οι πιο μεγάλες φωτιές μαίνονται στη Μεγαλόπολη, το Κρανίδι, την Ηλεία και την Αχαΐα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από το πρωί έχουν ξεσπάσει συνολικά 64 αγροτοδασικές φωτιές.

Τα μηνύματα εκκένωσης από το 112 έπεφταν “βροχή”, αλλά το απόγευμα υπήρξε τεχνική βλάβη στο σύστημα. Ως αποτέλεσμα, οι ανακοινώσεις για εκκενώσεις στέλνονταν από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προς τα μέσα ενημέρωσης για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με τη συνδρομή εναέριων και επίγειων μέσων, ενώ οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Επικίνδυνα μέτωπα αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε Ηλεία και Αχαϊα , όπου γίνονται συνεχώς εκκενώσεις.

Εκκενώνονται οι περιοχές Βάλμη Ηλείας και Μασουραίικα Αχαΐας λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Σιμόπουλο Ηλείας.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας . Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βάλμη και Μασουραίικα απομακρυνθείτε προς Σιμόπουλο Ηλείας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ».

Επίσης σύμφωνα με το προηγούμενο μήνυμα 112 καλούνται οι κάτοικοι στις περιοχές Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι να απομακρυνθούν προς Σιμόπουλο.

Σχετικά Άρθρα